Home Nieuws Toon Gerbrands vreest voor Eerste Divisie clubs: ‘Wij kunnen dit dragen’

Toon Gerbrands vreest voor Eerste Divisie clubs: ‘Wij kunnen dit dragen’

244
0

Hoe vergaat het PSV momenteel organisatorisch, financieel en op het vlak van het personeelsbeleid?

In een uitgebreid interview met De Telegraaf geeft algemeen directeur Toon Gerbrands aan dat hij weinig inzichten heeft in de mogelijke gevolgen op financieel gebied van het stilleggen van de competitie.


“Ik heb één ding geleerd: als het onbeheersbare zaken zijn voor jou en de organisatie, steek er dan geen tijd en energie in. De afgelopen week is alles anders geworden dan iedereen had voorzien. Duidelijk is dat dit een stresstest is voor iedereen”, aldus Gerbrands over de ontstane situatie.

“De topvijfclubs in Nederland hebben financieel wel wat vet op de botten. Ook wij kunnen het dragen, het voortbestaan komt niet in gevaar, want we hebben de laatste zeven jaar zwarte cijfers geschreven. Maar in de Eerste Divisie komen clubs direct al in liquiditeitsproblemen en is de situatie echt nijpend.”

Hoe vergaat het stadgenoot FC Eindhoven eigenlijk en hoe is de band tussen FC Eindhoven en PSV? Moet PSV niet haar verantwoordelijkheid nemen en de stadgenoot eventueel te hulp schieten mocht de financiële situatie nijpend worden? De komende weken en maanden zal het snel duidelijk worden.

De algemeen directeur hoopt dan ook dat op sportieve gronden de competities worden uitgespeeld. “Dan heb je een ranglijst, is de verdeling van Europese tickets duidelijk en welke clubs er degraderen. Dat valt niet te bepalen als je er nu een punt achter zet. Niet alle clubs hebben ook een gelijk aantal duels gespeeld”, zo geeft hij aan.

Tot die tijd is het steeds het bekijken van het verhaal van de dag. “Misschien krijgen we morgen met een lockdown te maken. Dan is dat het nieuwe feit en bouw je onzekerheid weer om naar duidelijkheid. We hebben te maken met een shake up van de maatschappij, een soort herschikking die je eens in de tien tot vijftien jaar ziet”, zegt hij daarover. “In 2008 hadden we de bankencrisis, nu het coronavirus. Vroeger kenden we oorlog. Sommigen komen hier sterker uit en organisaties die zich aan de grens begeven, vallen om. Het ernstige is dat we in dit geval ook over mensenlevens praten. Laten we hopen dat ieder mens dit zoveel mogelijk bespaard blijft”, aldus Toon Gerbrands over de nijpende situatie waarin de gehele maatschappij zich weet te begeven.


Facebook Comments