Home Nieuws Strafschoppen probeem lijkt opgelost

Strafschoppen probeem lijkt opgelost

30
0

Marco van Ginkel begon overtuigend aan zijn 2e huurperiode bij PSV. De middenvelder is dominant aanwezig en neemt daarnaast ook de strafschoppen voor zijn rekening. Van Ginkel schoot overtuigend en met snelheid de gegeven strafschop tegen NEC binnen.

Na het missen van Pereiro lijkt het penaltyprobleem hiermee opgelost te zijn. “Het kwam niet uit de lucht vallen”, zei Phillip Cocu van na afloop van PSV-NEC over het feit dat Marco van Ginkel achter de bal ging staan op de strafschopstip.

“Hij stond op het lijstje. Er is sowieso overleg tijdens de wedstrijd, maar nu wist Marco dat hij hem zou nemen omdat Gastón niet startte. Volgens mij schoot hij hem wel aardig binnen.”
Cocu was niet tevreden over de eerste helft. “We begonnen slecht en dat begon al vanaf de aftrap. Ondanks de 1-0 voorsprong vond ik dat we niet goed in de passing zaten. Dat zal wel moeten tegen een ploeg die defensief speelt. De bal ging niet snel genoeg rond en niet volgens het niveau dat we gewend zijn. We moesten tussen de linies komen en een man-meer-situatie uitspelen, maar daarvoor moesten we wel de voorwaarden creëren. Ik vind wel dat we in de tweede helft meer gebracht hebben. In de eindfase leek de wissel van Daniel Schwaab op een defensieve wissel, maar die pakte niet defensief uit. Er kwam juist meer ruimte en dat werd ook onderstreept door de 3-1.”