Home Columns Steven Bergwijn over Ajax – PSV: Na amper een week Amsterdam is...

Steven Bergwijn over Ajax – PSV: Na amper een week Amsterdam is Bergwijn al een echte Ajacied geworden

4328
1

Over een kleine twee weken staat de wedstrijd tussen Ajax en PSV om de Johan Cruijff schaal op de agenda. De wedstrijd is een leuke opening van het seizoen en bij veel fans ‘slechts’ in trek omwille van een nationale krachtmeting na een min of meer langere periode van gene topvoetbal.

Met de voorronden van de Champions League op de agenda is de wedstrijd dit jaar voor PSV een heus tussendoortje. Eigenlijk precies zoals het gros van de PSV aanhang de wedstrijd om de Johan Cruijff schaal al jaren weet te benaderen. De wedstrijd doet er niet echt toe. In Amsterdam doet men al jaren laatdunkend over de wedstrijd die naar een grote oud-speler van de club is vernoemd. Echt respectvol naar de familie Cruijff is dat bepaald niet maar goed. De Ajax fans beschouwen de wedstrijd tegen PSV om de Cruijff schaal vaak als nietszeggend maar dat is meer omdat men vantevoren rekening houdt met een nederlaag. Precies zo weet men de pijn van een nederlaag eventueel te verzachten. Bij winst op PSV in de Johan Cruijff schaal is het hek van de dam en rolt de vreugde van de tribunes. Hetzelfde geldt voor de KNVB bekerfinale.

Naar nu blijkt is bovenstaande niet alleen de denkwijze van de gemiddelde Ajax fan maar ook van bepaalde Ajax spelers. Dat geldt ook Steven Bergwijn. De kersverse Ajacied zegt in gesprek met Voetbal International dat de wedstrijd eigenlijk niet zo leeft in Amsterdam. Bergwijn zegt precies dat wat de gemiddelde Ajax fan zo graag wil horen. Dus we kunnen inmiddels concluderen dat Bergwijn al een echte Ajacied is geworden. En dat na amper een week. Vreemd, of juist niet?

“Ik zal de jongens hier absoluut meegeven wat er daar speelt in aanloop naar zo’n topper. Dat is bij PSV altijd beladen, voor hen is het dé wedstrijd en daar zijn ze al twee weken van tevoren mee bezig. Vanuit Ajax is dat wel heel anders. Hier voelt het meer als een gewone wedstrijd en zullen we minder met de tegenstander bezig zijn. Hier moeten we gewoon naar onszelf kijken en ons eigen ding doen”, aldus Bergwijn over Ajax – PSV.

Steven Bergwijn is door zijn verleden als PSV speler en prestaties bij PSV een mooie toekomst gegund maar de buitenspeler lijkt te zijn vergeten dat hij, juist hij, als geboren Amsterdammer, de speler was die jarenlang extra genoot van winstpartijen tegen Ajax. Daarnaast leek Bergwijn ook altijd wel te kunnen genieten van Europese nederlagen van de club uit zijn geboortestad. Zie zijn posts op sociale na de late uitschakeling in de halve finale van de Champions League tegen zijn latere werkgever Tottenham Hotspur. Ook in één van zijn eerste interviews met Spurs TV wist Bergwijn de nadruk te leggen op het feit dat hij zo genoten had van de winst van Tottenham Hotspur op Ajax. Na amper een week in Amsterdam te zijn, gooit Bergwijn als begrijpelijk het roer radicaal om en blijkt hij met zijn uitspraken over het aanstaande treffen tegen PSV al een echte Ajaced te zijn.

“Zo’n wedstrijd is natuurlijk erg leuk, want iedereen weet dat ik een lange en mooie periode bij PSV heb gehad”, vertelt Bergwijn tegen Voetbal International. “Maar nu ben ik speler van Ajax en ik kan niet wachten om deze wedstrijd te spelen. Een mooie wedstrijd natuurlijk en PSV is direct een goede tegenstander. Het is een leuk gegeven dat ik daar jongens ken als Luuk de Jong, Cody Gakpo en Noni Madueke. Maar het belangrijkste is dat we deze pot gewoon moeten gaan winnen”, aldus Bergwijn.


Vorig artikelVan Nistelrooij tevreden na Lichtstadderby, trainer geeft update over ‘weer geblesseerde’ Gakpo en Til
Volgend artikelGeen schade Philips Stadion na brand Oosttribune

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in