Home Nieuws Roger Schmidt sprak met Frank de Boer over ‘speler van 35 miljoen...

Roger Schmidt sprak met Frank de Boer over ‘speler van 35 miljoen euro’

19557
0

Mo Ihattaren mag dan even een mindere periode doormaken maar het toptalent staat er natuurlijk nog steeds erg goed op in de wereld van het nationale en internationale topvoetbal.

Frank de Boer selecteerde Ihattaren terecht weer voor Oranje maar niet voordat de kersverse bondscoach een telefoontje naar Roger Schmidt pleegde. Althans, dat is de lezing van Schmidt na het selecteren van Ihattaren.

In gesprek met Telesport doet Schmidt uit de doeken hoe hij naar Ihattaren kijkt. Hetzelfde medium schat de transferwaarde van Ihattaren overigens op 35 miljoen euro.

“Hij moet zich de aard van ons voetbal eigen maken”, laat de oefenmeester weten. “Teamtactisch en het proberen te vergroten van de inhoud, het daarop focussen. Bij de ene speler duurt dat iets langer dan bij de ander. Bij Mo is het zo dat hij het daar wat lastiger mee heeft, maar ik ken deze fases bij jonge spelers.”

Schmidt gaat verder en beseft ook dat de genoemde transfersom, weliswaar geschat, inderdaad een bedrag is wat in de toekomst minimaal op tafel zou moeten worden gelegd voor PSV’s absolute toptalent.

“Iedereen hoopt dat hij dat op een dag waard is. Ik denk dat hij een paar goede jaren bij PSV nodig heeft en als hij zich goed ontwikkelt, kan hij de stap maken naar een grote competitie. Maar het is heel belangrijk om te focussen op het hier en nu. Dus om niet te ver vooruit te kijken en aan andere dingen te denken. Je elke dag op de training ontwikkelen is belangrijk, zeker voor jonge spelers. Dat is ook wat ik in het gedrag van Mo verlang.”

Schmidt vindt het een uitermate goede zaak dat Ihattaren is opgeroepen voor Oranje. “Hij is een groot talent en heeft een grote toekomst voor zich. Zeker wanneer je als trainer nieuw bent bij het nationale elftal, kan ik honderd procent begrijpen dat jij je een beeld wil vormen. Ik heb ook met Frank de Boer gesproken. Ik hoop dat Mo daar zijn opwachting maakt en het hem ook motiveert. We hopen allemaal dat hij zo snel mogelijk in zijn beste vorm komt en ik hoop dat hij zich goed laat zien”, aldus Roger Schmidt over de speler waar iedereen bij PSV zo veel mee bezig is.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here