Home Nieuws PSV in eerste ‘geheim’ oefenduel onderuit tegen RSC Anderlecht

PSV in eerste ‘geheim’ oefenduel onderuit tegen RSC Anderlecht

54
0

PSV is de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen met een nederlaag tegen RSC Anderlecht.

Het vooraf niet aangekondigde duel telde liefst 8 doelpunten. De topclub uit Brussel bleek uiteindelijk met 5-3 te sterk. Ernest Faber verving hoofdtrainer Mark van Bommel die tot 9 juli en korte vakantie geniet.

PSV kwam al snel op achterstand, maar in de tiende minuut zorgde Luuk de Jong voor de gelijkmaker. Dankzij een vrije trap van Gastón Pereiro ging PSV met een voorsprong zelfs de rust in, maar nadat in de rust elf nieuwe spelers in het veld waren gekomen, ging het hard met de doelpunten.

Binnen vijf minuten na rust stond het al 3-3, nadat Anderlecht al snel twee keer scoorde en Steven Bergwijn daarna zorgde dat PSV opnieuw gelijk kwam. De Belgen kwamen via een penalty opnieuw op voorsprong en tien minuten voor tijd volgde ook nog de 5-3.

Opstelling PSV eerste helft: Room, Dumfries, Luckassen, Isimat, Obispo, Rigo, Ramselaar, Lundqvist, Pereiro, De Jong, Malen

Opstelling PSV tweede helft: Van Osch, Teze, Schwaab, Duarte, Angeliño, Rosario, Verreth, Mauro, Piroe, Gakpo, Bergwijn