Home Nieuws PSV iconen denken aan Europese top voor Xavi Simons maar delen waarschuwing...

PSV iconen denken aan Europese top voor Xavi Simons maar delen waarschuwing uit

1270
0

De beide PSV iconen Willy en René van de Kerkhof erkennen de passie van Xavi Simons maar zien ook gevaren en valkuilen voor de jonge middenvelder.

Xavi Simons betovert de Nederlandse velden maar is ook te vaak betrokken bij opstootjes en discussies op het veld, vinden Willy en René van de Kerkhof. Simons was ook tegen FC Twente weer één van de uitblinkers, maar de jonge spelmaker wordt wel gewaarschuwd door Willy en René van de Kerkhof. Duidelijke taal want ze vinden dat hij geen ‘vervelend mannetje’ moet worden.

“Hij is de kleinste van het stel, maar als er een opstootje is dan staat Xavi altijd vooraan. Daar moet Ruud van Nistelrooij mee aan de slag”, vertelt Willy in de Willy & René PSV-podcast van Omroep Brabant. “Voor je het weet sta je bekend als vervelend mannetje.” Tegelijkertijd toont hij begrip. “Het heeft ook met zijn passie te maken.”

“Maar je moet niet te veel bezig zijn met je tegenstanders en met de scheidsrechter want dan krijg je de scheidsrechter ook vaak tegen”, haakt René in. “Zelf was ik ook soms vervelend. Ik ben wel eens op de hand van Hugo Hovenkamp van AZ gaan staan als hij op de grond lag. Kan gebeuren? Ja dat zei ik dan ook. Maar Hugo en ik waren ook hele goeie vrienden en dat zijn we nog steeds.”

Ondanks hun kritiek, zijn de broers enorm onder de indruk van de kwaliteiten van Xavi Simons. “Die jongen gaat de Europese, misschien zelfs wel de wereldtop halen”, voorspelt René. “Hij speelt zo frivool en met zo veel plezier.”


Vorig artikelSevilla-doelman Dmitrovic bedankt PSV fans: ’Dit laat goedheid PSV-fans zien’
Volgend artikelLuuk de Jong wenst niet meer voor Oranje uit te komen en stopt per direct als international

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in