Home Nieuws PSV door de ogen van Sjaak Swart

PSV door de ogen van Sjaak Swart

18
0

De voetbalbeleving van ras Ajacied en Amsterdammer Sjaak Swart lijkt verdacht veel op de voetbalbeleving van een klein kind. Alles van buiten Amsterdam, wat geen verband houdt met Ajax, deugt niet in de ogen van Swart. Een voorbeschouwing van het programma Voetbal Inside over de topper Feyenoord – PSV laat zien dat Swart in niets lijkt op een volwassen man van 74 jaar die op hoog niveau gevoetbald heeft. Het is Sjaak Swart ten voeten uit.

Bekijk hier de beelden van de voorbeschouwing.

Het kost Swart al langer moeite om zich normaal te gedragen. In 2014 misdroeg de Amsterdammer zich bij de jeugdwedstrijd tussen PSV en Ajax en werd onlangs al eens door zijn club Ajax gewezen op het tonen van respect.

Art Langerer schreef daar daags na de bewuste wedstrijd een pakkende column over. “Dan zie je het verschil tussen de cultuur van de Randstad en die van Brabant. Amsterdammers praten en zijn zeer chauvinistisch en dan druk ik me voorzichtig uit. Achter mij zat een dame, ongelooflijk hoe naïef en irritant zij de wedstrijd verbaal begeleidde.”

“De Brabanders zeiden daar op dat moment niets van, maar wachtten tot na de wedstrijd. Toen barstte de kritiek los”, schrijft Langeler. “Aan de andere kant van de tribunes ging Sjaak Swart ongegeneerd tekeer tegen arbitrage en PSV-spelers. Op hem heen was iedereen boos, maar niemand durfde echt op te staan. Gelukkig werd hem de waarheid na afloop nog even ingefluisterd, op een goede manier. Hopelijk doet hij iets met deze feedback.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here