Home Nieuws Pakt Napoli door? Boscagli, Teze én Obispo ontvangen nieuw contractvoorstel maar vertrek...

Pakt Napoli door? Boscagli, Teze én Obispo ontvangen nieuw contractvoorstel maar vertrek drietal niet uitgesloten

10192
0

Tot op heden zijn er wel degelijk de nodige contracten verlengd maar Earnie Stewart jaagt duidelijk op meer.

De technische baas van de club wist de contracten van Isaac Babadi, Malik Tillman, Ismael Saibari en Sergiño Dest al te verlengen maar er is nog meer. Nog veel meer. Het echte vuurwerk wordt natuurlijk pas later deze zomer verwacht. Het transferspel gaat pas echt beginnen voor PSV als er clubs en biedingen gaan komen voor Johan Bakayoko en Joey Veerman. Mogelijk blijft één van beide spelers bij de club maar beiden een jaar extra bij PSV valt vrijwel uit te sluiten.

Wel herhaalde Johan Bakayoko vorige week zijn woorden dat een vertrek bij PSV deze zomer geen uitgemaakte zaak behoeft te zijn maar we zullen zien hoe de situatie zich zal gaan verhouden op moment dat , Arsenal, Liverpool dan wel Paris Saint-Germain zich gaan melden voor Bakayoko. Zoals gezegd is er meer want de club zou deze zomer zomaar eens afscheid kunnen gaan nemen van niet minder dan zes verdedigende krachten die afgelopen seizoen een belangrijk aandeel hadden in de successen.

Van André Ramalho was al bekend dat zijn toekomst hoogstwaarschijnlijk in zijn vaderland Brazilië ligt, maar vijf andere gewaardeerde krachten – waaronder Olivier Boscagli, Walter Benítez en Jordan Teze, zouden deze zomer een stap kunnen gaan maken. Een vertrek valt zeker niet uit te sluiten. Boscagli bleek afgelopen seizoen meer dan een steunpilaar te zijn in de ploeg van Peter Bosz. Het zorgt voor interesse uit thuisland Frankrijk want zowel Olympique Marseille als Olympique Lyon denken aan de Franse verdediger, die op het punt staat geselecteerd te worden voor de Franse nationale ploeg.

Voor Olympique Lyon geldt dat een flinke transfersom voor Boscagli niet meer op te brengen valt en ook de Zuid-Franse club Marseille kent grenzen aan de financiële mogelijkheden. In Italie wordt Boscagli al weken zo niet maanden in verband gebracht met interesse van Napoli en Internazionale, waarbij Napoli het meest geïnteresseerd lijkt.

Olivier Boscagli, Walter Benítez en Jordan Teze én Mauro Júnior, Armando Obispo én Fredrik Oppegård, beschikken over een verbintenis tot medio 2025. Dat houdt in dat er kort gezegd drie opties zijn: PSV kan hen deze zomer verkopen om nog een transfersom voor ze te ontvangen, ze zouden hun contract kunnen verlengen óf volgend jaar gratis de deur uit kunnen lopen. Dat laatste scenario lijken de Eindhovenaren sowieso te willen voorkomen.

Nieuwe contractvoorstellen zijn volgens clubwatcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad aangeboden bij in ieder geval Boscagli, Teze, Mauro Júnior en Obispo (en vermoedelijk ook Oppegård), maar tot op heden is met geen van hen een akkoord bereikt. Wel lijkt één en ander in de maak te zijn.

In het geval van Mauro Júnior lijkt het volgens Elfrink de goede kant op te gaan. Obispo, die belangstelling vanuit Duitsland, Engeland en Spanje zou genieten, zou zich nog beraden op zijn toekomst, terwijl voor Boscagli (die volgens de clubwatcher ‘mogelijk terug kan naar mediterrane oorden’) hetzelfde geldt. Ook Teze staat er in het buitenland goed op.

Jordan Teze maakte afgelopen seizoen onder Peter Bosz ook een uitstekende ontwikkeling door. Teze ‘geniet belangstelling uit alle grote competities’, is de lezing vanuit het Eindhovens Dagblad. PSV heeft Teze volgens Elfrink een nieuw contract tot – vermoedelijk – medio 2028 aangeboden. “Als een van de geïnteresseerde clubs echt doorpakt, moet PSV waarschijnlijk op zoek naar een nieuwe rechtsback”, aldus de regionale krant over de contractperikelen.


Vorig artikelPOLL | PSV moet Walter Benítez verkopen aan Atlético Madrid
Volgend artikelVerwachte opstelling tegen Engeland: Donyell Malen (uiteraard!) voor Bergwijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in