Home Nieuws Ongekende statistieken: ‘Malen is bij 21 van de 45 doelpunten betrokken’

Ongekende statistieken: ‘Malen is bij 21 van de 45 doelpunten betrokken’

22
0

Donyell Malen kreeg de eerste weken van het seizoen nog wat kritieken over zijn magere productie maar die periode heeft de topspits in wording al afgesloten.

De vraag is of Malen een topspits in wording is of dat de goalgetter al een topspits is. Zijn status snelt hem vooruit want zijn prestaties zijn uniek te noemen.

Malen maakt momenteel dan ook vele tongen los met zijn spel en dadendrang. De analisten van VI prijzen PSV met de aankoop van Malen en constateren dat de jonge aanvaller op alle vlakken in een enorme ontwikkeling zit. ‘In dit tempo gaat het transferrecord van Lozano snel verbroken worden’, zeggen zowel Martijn Krabbendam als Reon Boeringa namens Voetbal International.

Beide analisten prijzen ook de bescheidenheid van de aanvaller en voorzien zowel in Oranje als in Europa een zeer grote toekomst voor Malen. Zijn veelzijdigheid als aanvaller speelt daarbij een grote rol, denken de VI analisten.

Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad denkt dat Malen deze winter niet vertrekken bij PSV, maar volgend jaar kan er zomaar een heftige transferstrijd gaan ontstaan rond het toptalent van PSV.

“In de winter zal hij blijven. Je leest op buitenlandse sites over interesse van AC Milan en Arsenal, maar dat is allemaal flauwekul. Dat gaat nu niet gebeuren”, zegt Elfrink op de site van het Eindhovens Dagblad.

“Volgend jaar zal er een slag gaan ontstaan als hij dit niveau vasthoudt, absoluut. Er zijn op dit moment meerdere spelers in vorm bij PSV, maar Malen legt de ballen in het mandje. Daar gaat het uiteindelijk wel om”, zegt Elfrink.

De unieke statistieken die Malen nu al weet te behalen worden door Elfrink benoemd.”Hij is bij 21 van de 45 goals van PSV betrokken. Dat is ongekend. Ik kan me herinneren dat Dries Mertens met elf goals in zeven duels begon, dus helemaal uniek is het ook niet, maar wat hij nu laat zien is ongekend. Als dit zo doorgaat zal hij lastig te houden zijn voor PSV.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here