Home Nieuws Luc Nilis blikt terug op ruzie met Gerets: ‘Het botste vanaf dag...

Luc Nilis blikt terug op ruzie met Gerets: ‘Het botste vanaf dag één’

825
0

Luc Nilis kende bij PSV zijn beste periode als profvoetballer. De Belg werd een absolute grootheid bij PSV. Net toen Nilis de volgende stap wilde zetten, kwam daar de confrontatie met landgenoot Gerets.

De nog altijd nog immens populaire Belg groeide bij PSV uit tot een van de beste spelers uit de clubhistorie, maar toen landgenoot Eric Gerets aan werd gesteld als trainer ging het goed mis tussen de twee Belgische voetbaliconen. De twee Belgische voetbaliconen klikten totaal niet en konden bepaald niet met elkaar door één deur. Uiteindelijk vertrok Luc Nilis uit Eindhoven.


“‘Ik werd op handen gedragen in Nederland en dat gaf mij vleugels”, zegt Nilis in gesprek met Sport/Voetbalmagazine. “Wat ik bij Anderlecht gepresteerd had, was niet verkeerd, maar bij PSV ben ik als voetballer echt volwassen geworden. Door die cultuur van openheid moest ik uit mijn schulp kruipen.”

Nilis groeide uit tot een boegbeeld in Eindhoven, maar het ging mis toen Gerets als trainer werd aangesteld “Ik keek ernaar uit om met Gerets, toch een icoon van het Belgische voetbal, samen te werken. Maar het botste vanaf dag één. Een paar dagen nadat we teruggekeerd waren uit zomerstage, was er een meeting op zijn kantoor met de volledige staf erbij. Hij heeft mij toen met de grond gelijkgemaakt. Ik was in zijn ogen tekortgeschoten in mijn rol als aanvoerder. Ik heb toen gezegd wat ik over hem dacht: je bent een grote trainer, maar als mens ben je heel klein.”

PSV wilde ondanks dit incident wel met hem verder, maar Nilis moest dan wel de stand-in van Arnold Bruggink worden. Hiermee ging de Belg niet akkoord. “Ik had een goede band met Van Raaij en daarom heb ik mij toen respectvol uitgedrukt: voorzitter, dank u wel voor het voorstel. Maar die meneer naast u weet perfect dat ik hiermee niet akkoord kan gaan. Ik had het meer gewaardeerd van hem als hij rechtstreeks gezegd had dat ik weg moest. Ik heb hen de hand geschud en ben vertrokken”, aldus Nilis over de botsingen met Gerets.


Facebook Comments