Home Nieuws Legde Guus Hiddink eerste contacten tussen PSV en ‘kandidaat-trainer’ Roger Schmidt?

Legde Guus Hiddink eerste contacten tussen PSV en ‘kandidaat-trainer’ Roger Schmidt?

12090
0

Hoewel er nog geenszins sprake is van een eventueel hoofdtrainerschap van ‘vrij’ man Roger Schmidt, is het speculeren in volle gang losgebarsten.

De Duitser was tot voor kort werkzaam in China en staat bekend om zijn aanvallende stijl met een bepaalde manier van pressing. De naam van de Duitser klinkt al enkele weken in het geruchtencircuit en wordt ook door diverse analisten en journalisten genoemd. Studio Voetbal-analist Rafael van der Vaart tipte zondagavond Roger Schmidt: volgens de deelnemers aan de NOS Voetbalpodcast is dit een aannemelijke optie.


Schmidt maakte naam bij Red Bull Salzburg en Bayer Leverkusen en zit momenteel zonder club, nadat hij twee jaar lang in China werkte. “Guus Hiddink heeft daar gezeten, als coach van het Olympisch team”, aldus NOS-commentator Jeroen Elshoff, die stelt dat Hiddink en Schmidt elkaar ‘ongetwijfeld’ hebben getroffen bij wedstrijden van Beijing Guoan, waar de Duitser aan het roer stond. “Misschien is daar wel contact ontstaan. Guus is nu wel de belangrijkste adviseur van PSV.”

Elshoff heeft een aantal interviews met Schmidt gelezen en denkt dat hij graag weer in West-Europa aan het werk zal gaan. “Hij zat in China vaak in zijn eentje op een hotelkamer en daar had hij veel moeite mee. Hij is een familiemens, die graag dichtbij zijn vrouw en kinderen in Duitsland wil zijn.”

Collega Jan Roelfs vult aan. “Het is een trainer buiten de comfort zone, de geijkte namen: nieuw, fris, een moderne kijk op voetbal, best een grote naam in Duitsland. En hij kan zich onafhankelijk opstellen binnen de organisatie. En als je trainer bent geweest in Beijing, ben je financieel onafhankelijk, ook niet onbelangrijk. Allemaal factoren waarvan ik zeg: die kan de autoriteit worden over de spelergroep en het voetbal neerzetten.”

Guus Hiddink is sinds een maand weer terug als adviseur bij de club en voorziet de directie van adviezen inzake het technische beleid. Zo werd Rene Eijkelenkamp opnieuw binnengehaald bij PSV en zou het zomaar kunnen zijn dat de eerste contacten tussen PSV en Roger Schmidt, mocht de Duitser überhaupt kandidaat zijn, door Guus Hiddink zijn gelegd.


Facebook Comments