Home Nieuws Kans op aanblijven succesvolle Doan neemt toe, PSV denkt aan terugkeer Japanse...

Kans op aanblijven succesvolle Doan neemt toe, PSV denkt aan terugkeer Japanse smaakmaker

4050
0

Ritsu Doan was voor Arminia Bielefeld een echte smaakmaker afgelopen seizoen.

De Japanner maakte gedurende het gehele seizoen een uitstekende indruk op de Duitse velden. Doan was veelal basisspeler na een voorzichtig begin maar overall bleek Doan een gouden zet van het technisch kader van Bielefeld. De Duitse club wenst Doan dan ook van PSV over te nemen maar het lijkt aan financiële middelen te ontbreken bij de promovendus van vorig seizoen.


De pas 22-jarige Japanner heeft met zijn goede spel ook de interesse gewekt van andere Duitse clubs en dat zijn niet bepaald de minste clubs. Echter heeft het goede seizoen bij Arminia Bielefeld Schmidt en de Jong ook aan het denken gezet, zo concludeerde Voetbal International. In de maar liefst 34 duels die hij in de Bundesliga speelde, maakte Doan ook op technisch manager John de Jong een uitstekende indruk. Doan scoorde ook nog vijf keer en gaf drie assists.

De Japanner geldt als een uitstekende voetballer met zowel fysieke als technische kwaliteiten maar heeft net als iedere andere speler vertrouwen nodig. Vertrouwen wat hij bij PSV nog niet gekregen heeft.

Arminia Bielefeld kan de eenzijdige optie van vijf miljoen euro in het huurcontract lichten maar PSV lijkt dus ook een terugkeer naar Eindhoven te overwegen. Echter zal de Japanner nog wel zijn deelname aan de Olympische Spelen willen veiligstellen deze zomer. Doan is in eigen land een ster met veel potentie voor de toekomst en hopelijk komt dat bij PSV nog tot volle wasdom.


Facebook Comments