Home Nieuws Geen beste beurt Ibrahim Afellay in analyse over transferzomer PSV: ‘Dan moet...

Geen beste beurt Ibrahim Afellay in analyse over transferzomer PSV: ‘Dan moet je Bakayoka wegbrengen’

18775
4

Ibrahim Afellay stak zondagavond zijn mening over de transferzomer van PSV niet onder stoelen of banken. De NOS-analist ziet dat zijn voormalig werkgever er goed op staat maar staat niet achter bepaalde keuzes.

Ibrahim Afellay vindt namelijk dat PSV er geen goed aan heeft gedaan om Johan Bakayoko niet te verkopen. Die conclusie mag opmerkelijk worden genoemd. De analist vindt dat PSV Johan Bakayoko in de slotdagen van het window had moeten verkopen.

PSV zag op de laatste dag alleen Ibrahim Sangaré vertrekken maar de NOS-analist stelt vast dat PSV de geboden 40 miljoen voor Bakayoko vanuit Engeland juist had moeten accepteren. Dat ma

Lange tijd was het vrij onduidelijk waar de toekomst van Bakayoko en Sangaré lag, nadat met name Johan Bakayoko zich meermaals had uitgelaten over zijn toekomst bij PSV. De Belg wilde graag blijven. Bakayoko veranderde bepaald niet van standpunt afgelopen weken en maanden, waar Xavi Simons dat bijvoorbeeld wel deed, maar wilde feitelijk niets anders dan bij PSV blijven en kiezen voor doorontwikkeling.

Het bod van Brentford van veertig miljoen liet Bakayoko dan ook koud. Ibrahim Sangaré, wellicht een beetje tegen zijn zin in, vertrok op Deadline Day juist naar Nottingham Forest. Ook daar vindt Afellay iets van. “PSV gaat Sangaré echt missen in grote wedstrijden”, stelt Afellay bij Studio Voetbal. “Hij is niet de beste aan de bal, maar wel iemand die anderen in verdedigend opzicht veel werk ontneemt.”

“Wat als er straks iets gebeurt met Veerman of Schouten?”, vraagt Afellay zichzelf hardop af. “Dan heb je daar niet echt een speler van dat niveau klaarstaan. Ik zou Bakayoko eerder verkocht hebben dan Sangaré, omdat je een speler als Lozano haalt”, is de analist duidelijk over de speler die meermaals heeft aangegeven niet te willen vertrekken bij PSV.

De NOS analist vindt dan ook dat PSV werk had moeten maken van een uitgaande transfer van Johan Bakayoko. “Je had als leiding tegen Bakayoko kunnen zeggen: wij gaan Lozano halen, jouw kansen op speeltijd worden geringer. Helemaal als je zo’n bod krijgt, van veertig miljoen. Dan moet je hem eigenlijk zelf wegbrengen”, klinkt het.

Het mag best opmerkelijk worden genoemd hoe de NOS analist en voormalig ervaringsdeskundige zich uitlaat over de door PSV zelf opgeleide jeugdspeler. Afellay is ook door PSV opgeleid en had een opstelling als die hij nu zelf voor zou staan inzake de toekomst van Bakayoko ook niet prettig gevonden in zijn laatste contractjaar voor hij in de winterstop van 2010 naar FC Barcelona vertrok.

Als grote club zijnde laat je een zelf opgeleide jeugdspeler niet op die manier vertrekken door in de laatste week van het transferwindow mede te delen dat een vertrek mogelijk beter is na het aantrekken van Hirving Lozano. Bovendien bestond er gezien de aankomende en niet meer tegen te houden transfer van Ibrahim Sangaré naar de Premier League, geen financiële noodzaak tot verkoop meer. Los daarvan sprak Johan Bakayoko zich afgelopen weken meermaals uit over zijn intenties bij PSV te blijven.

Een dergelijks signaal vanuit een speler en al helemaal vanuit een zelf opgeleide speler, mag nooit een aanleiding zijn last-minute een uitgaande transfer te gaan forceren. Kortom, Ibrahim Afellay maakte geen beste beurt zondagavond in zijn analyse over de transferzomer van PSV en over die van Johan Bakayoko in het bijzonder. De NOS-analist is overigens wel zeer te spreken over het spel van PSV dit seizoen en over het werk van Peter Bosz, die PSV weer laat swingen.


Vorig artikelLachende Gullit is blij met prestaties PSV en wijst naar Ajax: ‘Ze vonden altijd dat ze de beste waren’
Volgend artikelArsenal-trainer Arteta blikt alvast vooruit op Arsenal-PSV: ‘Dit is een ander PSV’

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in