Home Nieuws Flets Oranje geeft snelle voorsprong in slotfase tegen Duitsland weg

Flets Oranje geeft snelle voorsprong in slotfase tegen Duitsland weg

130
0

Het Nederlands elftal heeft de interlandperiode in maart dinsdagavond afgesloten met een 2-1 nederlaag tegen Duitsland.

Oranje ving het vriendschappelijke duel in Frankfurt nog voortvarend aan, want Joey Veerman wist de ban al binnen vijf minuten te breken. Daar ging goed voorbereidend werk van Memphis Depay aan vooraf.

De spits kreeg de bal cadeau van Maximilian Mittelstädt, de linksback van de Duitsers, en zette vervolgens voor op Joey Veerman. De middenvelder van PSV schoot beheerst in de linker benedenhoek binnen: 0-1.

Lang kon de equipe van bondscoach Ronald Koeman echter niet van de voorsprong genieten. Mittelstädt herstelde zijn fout op schitterende wijze. De verdediger kreeg de bal voor zijn voeten op rand zestien na een hoekschopvariant en trof via de onderkant van de lat doel: 1-1.

Verder viel er voor rust niet heel veel te genieten in de Deutsche Bank Park. Duitsland ook na rust het initiatief, zonder tot grote mogelijkheden te komen. Die kreeg Oranje plots wel via Tijjani Reijnders, die na een polletje hoog over schoot en Memphis (eveneens over).

Duitsland nam hierna weer het initiatief in handen en had al op voorsprong kunnen en misschien wel moeten komen via Mittelstädt, Jamal Musiala en invaller Thomas Müller. Keer op keer wist doelman Bart Verbruggen Nederland echter op de been te houden met uitstekende reddingen.

De goalie moest uiteindelijk toch nog buigen voor de tegenstander. Niclas Füllkrug kroonde zich uit een hoekschop tot matchwinner door binnen te koppen. Verbruggen leek te pareren, maar pakte de bal net achter zijn eigen doellijn: 2-1.

Vorig artikelJoey Veerman bezorgt Nederlands elftal bliksemstart tegen Duitsland
Volgend artikelOranje kent ook laatste tegenstander groepsfase EK na ware penaltythriller