Home Nieuws FC Barcelona en Juventus in gesprek over transfer Memphis Depay, FC Barcelona...

FC Barcelona en Juventus in gesprek over transfer Memphis Depay, FC Barcelona maakt misbruik van Memphis

726
0

Memphis Depay lijkt zijn langste tijd te hebben gehad in Barcelona. De aanvaller is min of meer overbodig en mag vertrekken van Barcelona.

De club waar men openlijk hartelijk over spelers spreekt dat er niet aan een vertrek gedacht wordt, spreekt achter de rug van spelers om precies het tegenovergestelde uit. FC Barcelona heeft op veel voetballers nog altijd een enorme aantrekkingskracht maar onder voetbalfans en bestuurders van andere clubs is dat gegeven flink aan het afbrokkelen. FC Barcelona is inmiddels de grootste schandaalclub van Europa geworden en lijkt niet van plan daar een kentering in aan te brengen.

Hoe hoog de schuldenlast ook is, Barcelona gaat door met bakken geld uitgeven. Daartoe gaat men ver en respecteert men contracten van spelers geenszins. Voor Memphis Depay geldt dat zijn toekomst in Camp Nou hoogst onzeker is geworden en dat de aanvaller eigenlijk als een winstobject wordt gezien. De aanvaller, die momenteel in de belangstelling staat van vele clubs, is door Barcelona transfervrij overgenomen van Lyon en dus wenst men in Catalonië te gaan verdienen aan een vertrek van de aanvaller.

Spaanse media denken dat Memphis langzaam naar de uitgang wordt geduwd en dat middels een transfersom van rond de 25 tot 30 miljoen euro, andere aankopen en uitgaven zo gefinancierd kunnen worden. De inmiddels bijna 34 jarige Poolse spits Robert Lewandowski krijgt ‘gewoon’ een vierjarig miljoenen contract voorgeschoteld door de armlastige Catalanen. Met een slechts eenjarig contract in München, telde Barcelona ‘gewoon’ ruim 50 miljoen euro neer voor de Pool. Geld wat deels eenvoudig terugverdiend kan worden door bijvoorbeeld het verkopen van de transfervrij aangetrokken Memphis Depay.

Spaanse en Italiaanse media maar ook ESPN in Nederland melden dat FC Barcelona en Juventus in gesprek zijn over een spoedige transfer van Memphis naar Turijn. De toekomst van Memphis lijkt dus niet meer in Catalonië te liggen maar daar kan de aanvaller alleen maar blij mee zijn.


Vorig artikelPSV in Amsterdam: Johan Bakayoko vervangt Noni Madueke in de basisopstelling
Volgend artikelOud-PSV spits Arouna Koné aan de slag in negende (!) klasse Belgisch amateurvoetbal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in