Home Nieuws Drommel open na vraag of PSV – Ajax zijn laatste wedstrijd voor...

Drommel open na vraag of PSV – Ajax zijn laatste wedstrijd voor PSV was: ‘Eerste jaar niet goed genoeg’

747
0

Joël Drommel was de eerste doelman in het bekertoernooi en kreeg afgelopen seizoen volop vertrouwen van Ruud van Nistelrooij.

Met Drommel onder de lat bleef PSV ongeslagen in het bekertoernooi maar zijn prestaties en die van PSV in het nationale bekertoernooi, dienen wel gerelativeerd te worden. De tegenstand en weerstand waren minimaal te noemen. Vanaf januari speelde PSV tegen achtereenvolgens Sparta, Emmen, ADO Den Haag, Spakenburg en in de finale tegen Ajax. Nu is winnen van Ajax tegenwoordig ook niet meer heel bijzonder te noemen maar de overige ploegen zijn normaal gesproken geen clubs waar de handen voor stuk geklapt worden.

Het vertrouwen dat Ruud van Nistelrooij steeds opnieuw en opnieuw in Drommel uit wist te spreken was zeer zeker wel bijzonder te noemen. Drommel zat gedurende het restant van het Eredivisie- en Europese seizoen op de bank. De doelman vindt inmiddels dat hij meer aan spelen moet toekomen en is dus ook nog niet zeker of hij na de zomerstop bij PSV actief is.

“Of dit mijn laatste interview als PSV’er is? Dat weet ik echt nog niet”, vertelt Drommel aan PSV TV. “Hopelijk niet, maar we gaan het zien. Uiteindelijk bepaalt de trainer wie er gaat spelen. Benítez heeft het dit seizoen gewoon goed gedaan en dan ga je niet zomaar een keeper wisselen. Ik moet dat accepteren, maar we gaan kijken wat er gaat gebeuren. Ik wil spelen en ik denk dat de club dat ook wel begrijpt.”

Bij PSV kende Drommel een periode met ups en downs. De doelman is ervaringsdeskundige op dat vlak. “Ook bij FC Twente. Toen kreeg ik op een gegeven moment ook het vertrouwen van de supporters”, gaat de doelman verder. “Dat is toch fijn. De mensen benaderden mij toen positief en stonden er voor me. Dan krijg je het zelfvertrouwen terug.”

“Ik heb toen op een gegeven moment ook een mental coach ingeschakeld. Iemand waar ik nog steeds wel contact mee heb”, aldus Drommel. De doelman blijft echter wel moeite houden met een rol op het tweede plan. “Je moet accepteren dat je tweede keeper bent, maar je wil gewoon spelen. Ik ben nu 26 en ik wil gewoon spelen.”


Vorig artikelDe ‘wasmachine’ van de Serie A die mogelijk terugkeert in de Eredivisie
Volgend artikel70 miljoen euro | Miljoenendeal AC Milan en Newcastle, Italiaanse media wijzen naar Ibrahim Sangaré

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in