Home Nieuws 1-1 | Een goed en bloeiend PSV met hoofd bij uitwedstrijd in...

1-1 | Een goed en bloeiend PSV met hoofd bij uitwedstrijd in Alkmaar

445
0

Peter Bosz besloot dinsdagavond niet zijn sterkste elf op te stellen.

Joey Veerman en Jerdy Schouten ontbraken in de wedstrijdselectie, terwijl, Sergiño Dest en Olivier Boscagli op de bank begonnen.

Armando Obispo, die een centrum vormde met André Ramalho, maakte zijn eerste minuten sinds 19 maart 2023 tegen Vitesse (1-1). Ook Mauro Junior kreeg een verrassende basisplaats. Op het middenveld experimenteerde de trainer van PSV met Patrick van Aanholt als controleur. Ricardo Pepi kreeg tot slot eindelijk eens de kans om het vanaf de aftrap te laten zien.

PSV opende sterk in het eigen Philips Stadion. Van Aanholt kon net niet afronden, waarna de bal in de rebound voor de voeten van Pepi viel. Op wonderbaarlijke wijze ging de inzet van de spits er niet in. Uit de aansluitende corner kopte Obispo de bal rakelings naast de paal.

De ploeg van Bosz had de betere kansen. Via Yorbe Vertessen kreeg men na twintig minuten alsnog de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen, nadat Arsenal-verdediger Gabriel mis zat. De Belgische vleugelaanvaller zag zijn kopbal tot zijn grote teleurstelling alleen op de paal belanden.

Waar PSV de kansen niet om wist te zetten in doelpunten, toonde Arsenal zich uiterst effectief. Mohamed Elneny, raakte eerst namens de bezoekers ook nog de paal. Op slag van rust was het alsnog raak. Nelson gaf mee aan Eddie Nketiah, die de score opende met een schot door de benen van Ramalho: 0-1.

PSV wist zichzelf niet te belonen voor een sterke eerste helft, maar sloeg vijf minuten na rust wel toe. Vertessen kreeg de bal mee van Pepi en rondde met een geplaatst schot af: 1-1. Het zat de Eindhovenaren niet mee, want in de 65ste minuut werd andermaal de paal getroffen. Dit keer was het Ismael Saibari die het been van de net ingevallen Declan Rice net pech had.

De tweede helft was niet zo vermakelijk als de eerste 45 minuten, waardoor beide ploegen leken af te stevenen op een remise. Arsenal dacht er in de slotfase alsnog een zege uit te slepen, maar moest toezien hoe de Duitse arbiter een goal van Jakub Kiwior annuleerde. De Pool kon binnenkopen na mistasten van Benítez. Gabriel stond echter buitenspel, waardoor er een streep door de treffer ging.

Vorig artikelBosz lovend over absolute topspeler én uitblinker: ‘Bijna eng, zo goed’
Volgend artikelPeter Bosz neemt groot compliment van Arsenal-speler Havertz in ontvangst