Home Nieuws Aanvoerder Dumfries enthousiast over ‘nieuwe’ linksback Mauro Junior

Aanvoerder Dumfries enthousiast over ‘nieuwe’ linksback Mauro Junior

1962
0

Is het Mauro Junior die dit seizoen voor een grote verrassing gaat zorgen op een ongebruikelijke positie?

Of is het Noni Madueke in de voorhoede of Jordan Teze in de achterhoede die voor een verrassing gaan zorgen? Vooralsnog gedijt de jonge Braziliaan in ieder geval uitstekend op de linksback positie en daar is aanvoerder Denzel Dumfries dan weer over te spreken.

Dumfreis zegt dat het met de nieuwe speelwijze van PSV onder trainer Roger Schmidt bij vlagen genieten is. Dumfries was de aangever bij de openingstreffer van Noni Madueke tijdens de 0-3 oefenzege tegen SC Verl.

“Je moet aanvoelen op welk moment je kunt doorpakken en druk kunt zetten. In die fase dat het lekker liep, gaf het een heerlijk gevoel”, zegt Dumfries tegen het Eindhovens Dagblad. “Het vergt veel van jezelf. Lopen, coachen, praten en bezig zijn met elkaar. Als een iemand niet meedoet, maakt hij het een ander moeilijk.”

Dumfries werd bij de 0-1 diep gestuurd door Jordan Teze, die als centrale verdediger een prima indruk maakte. “Een jonge speler met mogelijkheden”, zegt de aanvoerder. “Jordan heeft een goede mentaliteit en klopt aan de deur.”

Dan naar linksachter. Mauro Júnior was in de eerste serieuze oefenwedstrijd de linksback en verraste in positieve zin. “We weten van Mauro dat hij een terriër is. Hij heeft het naar behoren gedaan, was agressief en durfde vooruit te verdedigen. Voor ons is het fijn om te weten dat hij op die plek ook uit de voeten kan.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here