Home Nieuws Grote zorgen voor ‘degradatiekandidaat’ FC Zürich | Dit kan PSV verwachten in...

Grote zorgen voor ‘degradatiekandidaat’ FC Zürich | Dit kan PSV verwachten in gepassioneerde Zwitserse stad

2003
0

PSV reist woensdag af naar de Zwitserse stad Zürich voor het Europa League treffen met FC Zürich.

In Eindhoven verloopt niet alles vlekkeloos maar in Zürich zijn de zorgen nog veel groter. De Zwitserse topclub verkeert in een diepe crisis en kwam ook afgelopen weekeinde niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Grashoppers. De fans van de club uit het financiële centrum van het land lijken zich inmiddels tegen het eigen elftal te keren want het ging er heetgebakerd aan toe afgelopen wedstrijd tegen Grashoppers.

FC Zürich is namelijk dramatisch aan het nieuwe seizoen begonnen. De regerend landskampioen wacht nog op zijn eerste overwinning en is inmiddels tot hekkensluiter verworden met drie punten uit negen duels. Het is de slechtste start in de clubgeschiedenis. In de Europa League gaat het niet veel beter met nederlagen tegen Arsenal (1-2) en FK Bodö/Glimt (2-1) dus PSV kan rekenen op een tot het bot gemotiveerde Zwitserse tegenstander. Trainer Franco Foda, die pas afgelopen zomer werd aangesteld, werd vorige week ontslagen.

In de stadsderby tegen Grashoppers kon interim-coach Genesio Colatrella niet veel bewerkstelligen. Wel maakte hij een einde aan reeks van zes nederlagen op rij door met 1-1 gelijk te spelen. Zwitserse media zijn erg kritisch op de landskampioen en omschrijven de ploeg van Colatrella inmiddels als degradatiekandidaat. In onderstaande video zijn beelden te zien van de ontmoeting tussen FC Zürich en stadgenoot Grashoppers.


Vorig artikel‘Er moet ingegrepen worden, Erick Gutiérrez is een trainer op het veld’
Volgend artikelPositieve effect op PSV door sponsoring gokbedrijven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in