Home Nieuws Johan Bakayoko overtuigt nog niet in Belgie: ‘De weg is nog lang,...

Johan Bakayoko overtuigt nog niet in Belgie: ‘De weg is nog lang, blijkt’

1055
0

Johan Bakayoko wordt in Nederland een grootse toekomst voorspeld maar in thuisland België trappen ze sinds deze week eventjes op de rem.

De ontwikkelingen van de Belg worden ook in thuisland België op de voet gevolgd want Bakayoko maakte afgelopen seizoen veel indruk bij Jong PSV. De jonge Belg werd uitgeroepen tot Talent van het Jaar in de Keuken Kampioen Divisie en gaat deze zomer met trainer Ruud van Nistelrooy mee naar de andere kant van de Herdgang.

In België wacht men graag even af hoe de carrière van Bakayoko zich gaat ontwikkelen. Het hield namelijk niet over wat de aanvaller deze week liet zien in het nationale tricot. Althans, dat is de mening van het Belgische journaille.

Bakayoko maakte zondag zijn debuut voor Jong België in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Schotland. Dat was geen onverdeeld succes, concludeerde bondscoach Jacky Mathijssen in Het Nieuwsblad. ‘De PSV-speler begon met veel drive aan de wedstrijd, maar had het moeilijk met het hoge tempo’, aldus een kritische noot van de Belgische krant.

“Vandaag heeft mij getoond dat de weg voor de nieuwkomers nog lang is”, zegt Mathijssen over Bakayoko. “Voor alle duidelijkheid: hun talent stellen we niet in vraag. Maar vandaag hebben ze kennisgemaakt met het grotemensenvoetbal. Dat doet soms iets meer pijn dan tegen andere negentienjarigen spelen. Zeker als je tegen Schotland speelt. Da’s al helemaal geen cadeau.”

Bakayoko werd na 70 minuten gewisseld maar Jong België won niet van de Schotten. De wedstrijd eindigde in een 0-0 remise.


Vorig artikelJordan Teze en Cody Gakpo winnen met Oranje in Wales
Volgend artikelMario Götze over Liverpool en FC Bayern: ‘Ik had meer tijd moeten nemen, maar die kreeg ik niet’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in