Home Nieuws Mario Götze over Liverpool en FC Bayern: ‘Ik had meer tijd moeten...

Mario Götze over Liverpool en FC Bayern: ‘Ik had meer tijd moeten nemen, maar die kreeg ik niet’

7385
0

Mario Götze vertrok twee seizoenen geleden uit Duitsland maar denkt nog geregeld aan zijn jaren bij Borussia Dortmund en Bayern München.

De Duitse wereldkampioen vertrok in 2020 vanuit Dortmund naar Eindhoven. Aan die episode in zijn carrière lijkt op korte termijn een einde te komen. Mario Götze kijkt in gesprek met het gezaghebbende Franse medium L’Équipe terug op zijn jaren bij beide Duitse grootmachten. Götze denkt dat er mee in had gezeten bij Bayern München als hij daar meer tijd had genomen én had gekregen.

De geschiedenis van de middenvelder in Duitsland is bekend. In 2013 maakte Götze een toptransfer naar Bayern. In de eerste twee seizoenen kwam hij regelmatig aan spelen toe, maar in het derde jaar ging het al minder.
En dus Götze besloot om weer terug te keren naar Dortmund. “Ik denk dat ik meer tijd had moeten nemen bij Bayern”, zegt de 63-voudig international in gesprek met L’Équipe.

“Je ziet het aan Robert Lewandowski: die zit sinds 2014 bij Bayern en speelt de afgelopen twee jaar nog beter dan in het begin. Ik heb mezelf die tijd niet gegeven, maar de club gaf me die tijd ook niet. Dat is een belangrijke factor. Karim Benzema speelt in zijn dertiende seizoen voor Real Madrid nu ook zijn beste voetbal”, zegt Mario Götze, die eerder ook bij FC Liverpool in beeld was.

“Misschien had ik meer prijzen gewonnen als ik naar Liverpool was gegaan, toen Jürgen Klopp me wilde inlijven. Het zou ook leuk zijn om terug te keren bij Bayern, zodat ik kon laten zien waarom ik daar best kon blijven. Niemand weet echter hoe mijn leven er dan uit zou zien. Ik ben niet iemand die in het verleden blijft hangen. Je kunt de tijd niet terugdraaien, dat is prima”, aldus Mario Götze.


Vorig artikelJohan Bakayoko overtuigt nog niet in Belgie: ‘De weg is nog lang, blijkt’
Volgend artikelTurkse journalist meldt akkoord Carlos Vinícius met Fenerbahce

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in