Home Nieuws BATE Borisov, recordkampioen en ex-werkgever van Mateja Kežman

BATE Borisov, recordkampioen en ex-werkgever van Mateja Kežman

77
0

PSV zal BATE Borisov moeten verslaan om weer deelnemer te kunnen zijn aan de Champions League. De Wit Russische kampioen geldt in eigen land als grootste club.

De club uit Wit-Rusland is een jonge club en is opgericht in 1996, nadat het tussen 1973 en 1984 ook al op het hoogste niveau had gespeeld. Inmiddels lijkt het een abonnement op de landstitel in Wit-Rusland te hebben, aangezien al maar liefst twaalf seizoenen op rij BATE Borisov bovenaan wist te eindigen.

Ook nu staat de ploeg weer op de eerste plaats, maar ligt de competitie momenteel stil wegens de zomerstop. Op zaterdag 25 augustus zal de competitie in Wit-Rusland weer hervat gaan worden. Hierin valt voor PSV natuurlijk een voordeel te behalen.

Om in de laatste voorronde van de Champions League te komen heeft BATE Borisov naast FK Qarabağ ook het Finse HJK Helsinki weten te verslaan. Nadat het in Wit-Rusland nog in 0-0 eindigde werd in Finland met 1-2 gewonnen.

De bekendste speler uit de selectie is de 37-jarige Aleksandr Hleb. De middenvelder keerde begin dit jaar terug bij de club waar hij zijn profcarierre begon. De 78-voudig international begon daarmee aan zijn liefst vijfde periode bij BATE Borisov. Eerder speelde hij ook al voor onder meer Arsenal en Barcelona.

Mateja Kežman speelde in 2011 ook vier maanden voor BATE Borisov. De Serviër werd destijds met name aangetrokken voor de groepsfase van de Champions League. Kežman kwam in Wit-Rusland in elf wedstrijden echter niet tot score. Wel kon hij het landskampioenschap van Wit-Rusland op zijn erelijst bijschrijven. Na zijn periode bij BATE Borisov keerde Kežman weer terug naar South China AA in Hong Kong, waar hij enkele maanden later zijn carierre als voetballer beëindigde.


Vorig artikelPSV naar Wit Rusland voor treffen met Bate Borisov
Volgend artikelCocu met Fenerbahçe uitgeschakeld in de Champions League

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in