Home Nieuws 21 miljoen euro op bankrekening PSV

21 miljoen euro op bankrekening PSV

17
0

PSV heeft de cijfers over het afgelopen boekjaar gepresenteerd. De winst is vooral te danken aan de verkoop van Memphis Depay aan Manchester United. In totaal ontving de club 39,8 miljoen euro transferinkomsten.

Het vertrek van Georginio Wijnaldum naar Newcastle United is in de cijfers niet meegenomen. Het resultaat wordt gedrukt door in totaal 8 miljoen euro aan bonussen en premies die PSV moest betalen aan spelers en staf voor behalen van de landstitel en het bereiken van de Champions League. “Maar die betalen we uiteraard graag”, zei directeur Toon Gerbrands dinsdag in een toelichting op het jaarverslag. PSV verwacht dit seizoen ongeveer 20 miljoen euro aan inkomsten uit de Champions League. Volgens Gerbrands staat er aan het einde van het seizoen 21 miljoen euro op de bankrekening van PSV. De cijfers over het lopende seizoen zullen naar verwachting nog rooskleuriger zijn dan de vandaag gepresenteerde cijfers, oa door de transfer van Wijnaldum.
Echter blijft het opmerkelijk dat het resultaat van 3 miljoen euro eigenlijk te danken is aan de verkoop van één speler waar niets op afgeschreven is. Vanuit dat standpunt bezien zijn de cijfers ‘zorgelijk’ te noemen. PSV heeft immers een hele grote transfer nodig om zwarte cijfers te kunnen presenteren.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here