Home Nieuws Zorgen bij Gerbrands nemen toe: ‘We moeten misschien wel een speler verkopen’

Zorgen bij Gerbrands nemen toe: ‘We moeten misschien wel een speler verkopen’

834
0

Toon Gerbrand spreekt zich geregeld uit over de situatie van de Eredivisie en over de situatie bij PSV in het bijzonder.

De algemeen directeur van dienst zegt ook nog steeds goed te kunnen slapen en geen seconde wakker te liggen van de huidige situatie in het voetbal en bij PSV. Toch lijken de zorgen toe te nemen bij Gerbrands en de overige vier directieleden van de club.


Gerbrands maakt zich grote zorgen over het volgende seizoen. Hoe zien de tribunes in het stadion eruit over enkele maanden? De directeur voorziet forse tekorten mocht het stadion deels of geheel onbezet blijven.

“Je moet dingen wel doorrekenen. Als we de eerste competitiehelft zonder publiek moeten spelen, is de impact 15 miljoen euro”, zegt Gerbrands in de voetbalpodcast van De Telegraaf.

“Dan kom je er niet met alleen het inleveren van salaris. Dan kun je aan weinig knoppen meer draaien. Dan moet je misschien wel een speler verkopen, om een financieel gat te dichten”, vervolgt Gerbrands, die met PSV eigenlijk elk seizoen wel een speler moet verkopen om weer een paar stappen voorwaarts te kunnen zetten.

Daarin is PSV geen uitzondering want ook AZ, Feyenoord en het zogenaamd kapitaalkrachtige en met miljoenen smijtende Ajax moeten spelers verkopen om voorwaarts te kunnen handelen.

“Het is nog onzeker hoe de transfermarkt zich gaat ontwikkelen. We weten ook niet wanneer hij open gaat, hoe lang hij open is en wat de effecten daarvan zijn. Wij werken met scenario’s. Gaan er mensen wel of niet weg? Op welk moment gaan ze weg? We houden rekening met een transfermarkt, maar wat de effecten zijn weten we niet”, zegt Gerbrands over een eventueel negatief scenario.