Home Nieuws Zelfbewuste Donyell Malen haalt de schouders op naar Schmidt over reservebeurt op...

Zelfbewuste Donyell Malen haalt de schouders op naar Schmidt over reservebeurt op Spangen

4100
0

Donyell Malen scoort altijd en overal, kunnen we inmiddels wel stellen.

De spits had even tijd nodig na zijn zware knieblessure maar is inmiddels weer terug op topniveau. Malen scoort aan de lopende band en is erg belangrijk voor PSV.


Schmidt is fan van Malen maar is ook een aanhanger van niet te veel sleutelen aan winnende elftallen, zoals hij in zijn boek omschrijft. Toch wordt er veel gewisseld bij PSV en zeker de laatste maanden. Het komt de Duitser op veel kritiek te staan.

Toch heeft Schmidt een gedegen plan uitgestippeld om zijn spelers zolang mogelijk fit te houden. De winnende coach heeft altijd gelijk. Toch verrast het Donyell Malen zo nu en dan. Ook afgelopen zaterdag want op Het Kasteel werd Malen niet net als eerder naar de kant gehaald maar verscheen hij helemaal niet in de beginopstelling. Het deerde de spits geenszins.

Malen valt in, scoort en geeft assists. Altijd en overal en waarschijnlijk dit seizoen voor het laatst in Eindhoven. Met de gang van zijn ontwikkeling is een transfer simpelweg niet tegen te houden.

Hij heeft ook geen reden om boos te zijn, legt hij bij de NOS uit. ‘Je wil natuurlijk altijd spelen, maar de trainer maakt zijn keuzes. Daar heb ik respect voor. Het heeft goed uitgepakt.’ Of hij dan niet baalde van de plek in de besneeuwde dug-out? ‘Ik ben goed genoeg om daarna te laten zien wat ik wel kan. Daar heb ik vertrouwen in. Daarom vind ik het ook niet zo erg…’
Door zijn twee doelpunten op Het Kasteel staat Malen inmiddels op zeventien goals in officiële duels.

Dat zijn er net zoveel als in het vorige seizoen. In de Eredivisie staat hij met negen goals en vijf assists ver bovenaan op de bekende lijstjes. Donyell Malen is op weg naar de internationale top.


Facebook Comments