Home Nieuws Waanzinnige statistieken – Branco van den Boomen en Stijn Spierings samen op...

Waanzinnige statistieken – Branco van den Boomen en Stijn Spierings samen op het middenveld bij PSV?

4077
0

Statistieken- en dataclub FC Toulouse had het wel bij het rechte eind met het aantrekken van Branco van den Boomen en Stijn Spierings. De beide transfers bleken een voltreffer te zijn voor de Ligie 1 club.

Het is inmiddels al lang en breed bekend dat PSV de situatie van zowel Stijn Spierings als Branco van den Boomen nauwlettend in de gaten houdt. Beide middenvelders spelen momenteel bij het Franse Toulouse, maar zijn na dit seizoen transfervrij. Het valt niet uit te sluiten dat beide middenvelders volgend seizoen voor PSV spelen. Wacht PSV op een vertrek van Sangaré of juist op een vertrek van Guti?

“De statistieken van die jongens zijn echt wáánzinnig”, zegt PSV CLubwatcher namens Voetbal International Marco Timmer in de Skiete Willy Podcast. “Het is alleen de vraag hoe Toulouse zich in de Ligue 1 zich verhoudt tot het topniveau wat PSV nastreeft. In de data; Spierings is echt een tóp-balafpakken en Van den Boomen is één van de spelers in de top-vijf-competities die de meeste kansen creëert. Dat maakt wel nieuwsgierig.”

“Dat is zeker zo, maar het ligt ook een beetje aan hoe die ploeg speelt en in welke situatie je bij PSV komt. Dat ze transfervrij zijn, dat scheelt ook weer. Maar als ze samen spelen, moet dan Veerman geslachtofferd worden?”, reageert Doelen. Timmer heeft ook dit al uitgedacht. “Puntje naar achteren: Spierings. Daarvoor: Veerman en Van den Boomen. En dan Simons vanaf links”, aldus Marco Timmer.


Vorig artikelLuuk de Jong wijst naar gedrag Ajax spelers en heeft daarin groot gelijk | Dusan Tadic is aanvoerder in naar gedrag
Volgend artikelXavi Simons wisselt van zaakwaarnemer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in