Home Nieuws VI journalist Tom Knipping haalt hard uit naar PSV inzake keepersbeleid

VI journalist Tom Knipping haalt hard uit naar PSV inzake keepersbeleid

1660
0

Tom Knipping heeft namens Voetbal International zo zijn visie gegeven op het aan- en verkoopbeleid van PSV.

Met name het keepersbeleid van de club kan Knipping niet bepaald bekoren. De journalist staat bekend om zijn onderzoekscapaciteiten en duikt geregeld in de financiele situatie van verschillene clubs in binnen- en buitenland. Knipping heeft nu weinig nodig onderzoek om zijn mening over het aan- en verkoopbeleid van PSV inzake de keepers te ventileren.


Knipping heeft er beleidstechnisch moeite mee dat PSV Lars Unnerstall transfervrij naar FC Twente laat vertrekken om vervolgens 3,5 miljoen te betalen aan de club uit Enschede om Joel Drommel naar Eindhoven te transfereren. Inmiddels maakt Lars Unnerstall veel indruk in Enschede. Ook Tom Knipping is zeer te spreken over de prestaties van Unnerstall. “Clubs zijn soms onnavolgbaar”, zegt Knipping in Voetbal International. “Het hele jaar oreren ze over voetbalvisie en scouting. Dan breekt de transferperiode aan en koop je voor een vermogen een doelman van een subtopper, die je tevens jouw reservekeeper cadeau doet omdat die minder goed kan meevoetballen.”

“Halverwege de competitie blijkt de gratis weggegeven doelman ineens punten te pakken en de dure aankoop punten te kósten”, vervolgt Knipping. “De uitstekende Unnerstall zal zich soms toch ook verbazen over de wonderlijke voetbalwereld”, wijst Knipping naar de hoofdpersoon zelf.

De conclusie over de beide zomerse transfers van Tom Knipping snijdt zeker hout maar behoeft ook enige extra uitleg. Lars Unnerstall wilde afgelopen zomer zijn transfervrije status verzilveren en proefde weinig vertrouwen om bij PSV de rol van eerste keeper van Yvon Mvogo over te gaan nemen. PSV wenst op haar beurt graag jonge, veelbelovende Nederlandse spelers aan de selectie toe te voegen die alle mogelijkheden bezitten om door te kunnen groeien. In dat kader klopte PSV aan bij FC Twente om Joel Drommel over te nemen. Unnerstall kreeg de garantie om eerste doelman te worden en woont bovendien weer in zijn vertrouwde thuisomgeving net over de grens bij Enschede.