Home Nieuws Vertrek John de Jong aanstaande, PSV weer op weg naar sportieve vooruitgang

Vertrek John de Jong aanstaande, PSV weer op weg naar sportieve vooruitgang

2309
0

De vuile was bij PSV is afgelopen weken niet bepaald buiten gehangen en dat mag met recht een opvallend detail worden genoemd gezien de onrust die er in de club heerst.

PSV en John de Jong lijken namelijk af te steven op een breuk. Dat melden meerdere media vrijdagmiddag. De technisch directeur hangt zelfs een ontslag boven het hoofd. Daarmee zou in korte tijd het tweede directielid verdwijnen na het stoppen van Toon Gerbrands. Zowel Voetbal International als het Eindhovens Dagblad melden dat een vertrek van John de Jong nabij is.

De Jong zou het vertrouwen van de raad van commissarissen verloren zijn door zijn handelen bij de mogelijke transfer van Cody Gakpo enkele weken geleden. Althans, dat is de lezing die op dit moment naar buiten komt. Volgens Voetbal International kreeg de directie van PSV op de slotdag van de transferwindow een dringend verzoek om Cody Gakpo alsnog te verkopen. Dit verzoek kwam vanuit de RvC van de club. Zowel Ruud van Nistelrooij als de directie zelf waren het hier allereerst niet mee eens. Toen Gakpo zelf uiteindelijk de knoop doorhakte om toch in Eindhoven te blijven, zou de RvC hebben aangegeven dat dan Sangaré weg zou moeten.

Het geheel heeft natuurlijk van doen met een naderend begrotingstekort. Echter gaat het ook over de sportieve voortgang van de club. Die gewenste vooruitgang is de laatste vier jaren eigenlijk geen vooruitgang meer te noemen want PSV zette verre van sportieve stappen voorwaarts. De club gaf wel miljoenen uit aan spelers die niet het gewenste niveau behaalden. Denk hierbij aan spelers als Baumgartl, Bruma en Romero. Het kostte de club afgelopen jaren miljoenen euro’s zonder daar sportieve resultaten voor terug gezien te hebben.

Er was geenszins sprake van sportieve vooruitgang maar van achteruitgang. Hier kan, mag en moet John de Jong verantwoordelijk voor worden gehouden. Kortom, met een naderend vertrek van de vrij impopulaire John de Jong, kan gerust worden geconcludeerd dat PSV weer een sportieve stap voorwaarts zal gaan zetten.

Later meer.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here