Home Nieuws Kritiek op inbrengen Afellay: ‘Ibrahim Afellay moet zijn spel helemaal aanpassen’

Kritiek op inbrengen Afellay: ‘Ibrahim Afellay moet zijn spel helemaal aanpassen’

113
0

Het had zaterdagavond iets weg van een goedmakertje richting de supporters. De supporters zijn niet bepaald verwend afgelopen weken en de roep om Afellay werd positief beantwoordt door Mark van Bommel.

Van Bommel gunde zowel Ibrahim Afellay als de PSV supporters ‘een moment of happiness’. Het levert her en der kritieken op onder de analisten. Ibrahim Afellay is terug, maar moet zijn spel ’totaal aanpassen’. Dat stelt Kenneth Perez. De analist van FOX Sports voorziet enkel nog een rol als centrale middenvelder bij PSV.

Afellay is door zijn blessureleed niet meer de ‘vliegensvlugge speler’ van weleer, begint Perez bij FOX. “Hij was dynamisch en snel en draaide weg bij tegenstanders. Ik denk dat hij dat niet meer heeft met zijn blessureverleden. Als trainer ga je dan met andere ogen naar hem kijken”, zegt hij bij Dit Was Het Weekend waarbij hij afsluit met de insteek dat de middenvelder een andere meer centraler rol moet krijgen “Hij moet het dan meer van zijn passing hebben. Het is niet makkelijk, want in je hoofd ben je nog altijd dezelfde speler.”

Een podcast genaamd ‘De derde helft’ stelde vast dat het inbrengen van Afellay nergens op sloeg. “Het feit dat Afellay zo blij en dankbaar is, tekent dat er geen reet van klopt. Die gozer hoort gewoon niet op dit niveau te spelen”, klinkt het. “Afellay is nu opgetraind voor vijf minuten tegen Fortuna. Hij is echt niet klaar voor negentig minuten na de winterstop. Dit gaat helemaal nergens naartoe, daarom vind ik het een hele slappe pleister op de wonde van Mark van Bommel. De supporters riepen om Afellay en Van Bommel dacht: laat ik hem er maar ingooien. Ik vond het tenenkrommend.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here