Home Nieuws PSV zakt onder Roger Schmidt steeds verder weg

PSV zakt onder Roger Schmidt steeds verder weg

797
0

Een desastreuze Europese avond voor PSV na de uitschakeling in de Europa League.

De optimist onder de PSV fans denkt positief en ziet na de winterstop twee Europese wedstrijden in het vooruitzicht om het geschonden blazoen weer op te kunnen poetsen. Wie weet geraakt PSV wel tot de halve of finale in het nieuwe UEFA toernooi.

Negatief denken na de uitschakeling in de Europa League is inmiddels toch realistischer geworden. En terecht, want Roger Schmidt heeft met PSV niet aan tenminste één doelstelling kunnen voldoen en dat is Europese overwintering in het Europa League toernooi. Van voorronde Champions League tot tussenronde Conference League, PSV zakt onder Roger Schmidt steeds verder weg.

Er wordt wel degelijk overwintert, horen we de optimisten denken. Ja, eens maar zonder het nieuwe toernooi van de UEFA was PSV geheel klaar geweest in Europa en dat mag met recht een wanprestatie worden genoemd. PSV zakte in de Noord-Spaanse stad namelijk door de ondergrens en dat zijn sombere conclusies te noemen in het tweede seizoen onder hoofdcoach Roger Schmidt. Er zijn clubs waar meteen ingegrepen wordt maar PSV is daar de club niet naar en dus worden de rijen gesloten gehouden en wordt rust gepredikt.

Toch moet de PSV directie zich achter de oren krabben na het aanschouwen van de wedstrijd in San Sebastian. Vanaf het ereterras in het prachtige onderkomen van Real Sociedad konden zij niet zien hoe Roger Schmidt na afloop de media te woord stond en naast de uitschakeling in Europa moet dat de PSV directie toch ook zorgen baren. Schmidt wekte met zijn visie op de wedstrijd bevreemding op bij het aanwezige Nederlandse journaille.

Wel kon de directie met eigen ogen aanschouwen dat PSV op belangrijke momenten geen vuist kan maken tegen tegensstanders die gelijkwaardig of net iets beter zijn. De ploeg van Schmidt weet slechts mindere tegenstanders te verslaan op basis van kwaliteit en scorend vermogen maar op momenten dat er meer gevraagd wordt van Schmidt en zijn mannen, staat er niemand op en weet PSV geen speldenprikken uit te delen die een tegenstander aan het wankelen brengen.

In december 2021 kunnen we met recht concluderen dat PSV in ieder geval in Europa onder Roger Schmidt steeds verder weet weg te zakken. Van voorronde Champions League tot een tussenronde in de Conference League. Het is de harde realiteit, die niet strookt met de ambitie van de club. Mocht PSV op de ranglijst ook nog verder wegzakken, is de club volledig terug bij af na de 4e plaats in het eerder afgebroken Corona seizoen. De PSV directie heeft haar handen vol aan project Schmidt, zoveel is zeker.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here