Home Nieuws Van Nistelrooij wacht op snelle rentree de Jong en zegt na evaluatie...

Van Nistelrooij wacht op snelle rentree de Jong en zegt na evaluatie over blessures: ‘Het is overmacht

1474
0

PSV heeft intern nog eens scherp gekeken naar de vele blessures in de selectie van Ruud van Nistelrooij. Na een evaluatie, welke niet voor het eerst heeft plaatsgevonden, is de conclusie simpel: overmacht.

Het is inmiddels voor het derde jaar op rij dat PSV te kampen heeft met vele blessures. In het duel met sc Heerenveen vielen Ismael Saibari en Yorbe Vertessen uit met spierblessures, terwijl ook Luuk de Jong, Mauro Júnior en Noni Madueke nog niet inzetbaar zijn. Het roept steeds meer vragen op.

“We hebben intern heel goed gekeken of we al het mogelijke hebben gedaan om deze blessures te voorkomen. Het antwoordt daarop is: Ja, dat hebben we. Het is een universeel probleem in het voetbal dat ook te maken heeft met de programma’s die in elkaar worden geknutseld door de UEFA en de FIFA. Wij hebben echter alles gedaan wat in ons macht ligt en dit is uiteindelijk een soort van overmacht”, zegt Van Nistelrooij op de persconferentie tegen Voetbal International.

Zoals gezegd zijn Luuk de Jong, Mauro en Madueke snel inzetbaar. “Ze zullen de komende tijd worden geïntegreerd in het team. Maar het duel met FC Zürich komt te vroeg. We nemen geen enkel risico, maar Luuk is bijvoorbeeld erg fit, waardoor het ook ineens snel kan gaan.” De spits staat sinds augustus aan de kant, nadat hij tegen Rangers FC geblesseerd raakte aan zijn kuit.

Volgens het Eindhovens Dagblad lijken ook Mauro en Madueke nog voor het WK weer in actie te kunnen komen. Een precieze datum voor hun rentree is nog niet bepaald maar een rentree voor het WK zou een enorme meevaller zijn. Anderzijds wisselen de geblesseerden elkaar af. Rechtsbuiten Saibari is immers weer geblesseerd geraakt nu Madueke snel inzetbaar is.


Vorig artikelWeinig spannende clausule: Net als Xavi Simons had ook Donyell Malen optie tot terugkeer naar Arsenal
Volgend artikelVerwachte opstelling PSV – FC Zürich: EL Ghazi in de spits, Gutiérrez terug als basisspeler

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in