Home Nieuws Van Nistelrooij verwacht veel van ‘opvolger’ Gakpo: ‘Klaar om te starten’

Van Nistelrooij verwacht veel van ‘opvolger’ Gakpo: ‘Klaar om te starten’

5194
0

Ruud van Nistelrooij heeft het vertrek van Cody Gakpo inmiddels een plek gegeven. De trainer vond het vertrek van het jeugdexponent erg moeilijk.

Inmiddels heeft van Nistelrooij zich neer gelegd bij het vertrek van Gakpo en richt hij zijn pijlen en aandacht op de opvolger van Gakpo. Anwar El Ghazi gaat van de trainer de komende periode de kans krijgen om Gakpo te doen vergeten, al maakt van Nistelrooij daar wel meteen een kanttekening bij. Gakpo is niet te vervangen, is de trainer van mening.

‘Anwar is nu zeker ver genoeg om negentig minuten te maken”, vertelt Van Nistelrooij op de persconferentie, zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad. “Hij is gekomen vanuit een situatie waarin hij lang niet speelde en we wisten dat hij een lange aanloop nodig zou hebben. In zijn minuten bij ons tot nu toe had hij veel rendement en met zijn ervaring in de groep is het een belangrijke jongen. Hij is klaar nu om te gaan starten’, zei van Nistelrooij over El Ghazi.

“We gaan kijken hoe lang hij dat gaat volhouden, maar hij is zeker klaar om volle wedstrijden te spelen”, gaat Van Nistelrooij verder. “Ook hij is een speler met een actie en een trap, die scorend vermogen heeft en anderen kan laten scoren. Vergelijken met Cody heeft weinig zin. Het is aan ons om de kwaliteiten van Anwar nu zo goed mogelijk aan te spreken”, klinkt het.


Vorig artikelVertrek Gakpo: ‘Zonder Gullit steeg een collectief ijzersterk PSV boven zichzelf uit’
Volgend artikelVermoedelijke opstelling PSV – Sparta: El Ghazi vervanger Gakpo, Gutiérrez reserve

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in