Home Nieuws Van Nistelrooij schatte situatie al anders in: ‘Wij vonden dat we al...

Van Nistelrooij schatte situatie al anders in: ‘Wij vonden dat we al veel langer in een crisis zaten’

390
0

Ruud van Nistelrooij bleek een opgelucht trainer te zijn na de winst op de club uit Deventer. Los van de winst speelt het houden van de nul ook een rol in de tevredenheid na afloop.

Na afloop van PSV – Go Ahead Eagles kon Ruud van Nistelrooij niet anders wijzen naar de teamprestatie maar ook naar Joey Veerman en Anwar El Ghazi. De trainer spreekt na afloop van het duel eveneens over het debuut van de Portugese spits Fábio Silva.

Zowel Veerman als El Ghazi wisten een doelpunt te maken en voor beide spelers geldt dat een positief moment in de vorm van een doelpunt, zeer welkom was. “Of ik daar extra gelukkig van word? Ja, zeker”, zegt Van Nistelrooij tegen ESPN. Veerman was de voorbije weken wisselspeler, terwijl de kritiek op El Ghazi toenam. De vleugelspeler speelde erg zwak afgelopen weken. “De reactie van Joey is de juiste. Hoe hij zich op trainingen naar het team toe opstelt. Wat er van hem gevraagd wordt, zag je vandaag prachtig terug.”

“Hij beloont ons met een goal”, vervolgt de trainer, die ook complimenten uitdeelt aan El Ghazi. “Anwar was heel dreigend. Uiteindelijk helpt hij ons aan het tweede doelpunt.” Het gaf Van Nistelrooij de ruimte om Silva in de slotfase te laten debuteren. “Een ambitieuze jongen met veel energie, zo viel hij ook in”, omschrijft de oefenmeester de Portugees. “Dat sloeg over op het publiek en gaf een goede impuls.”

Was er de afgelopen weken nu eigenlijk sprake van een crisis? Na de 1-0 nederlaag tegen FC Emmen afgelopen dinsdag viel het woord ‘crisis’ in de media. “Wij vonden dat we al veel langer in een crisis zaten”, aldus Van Nistelrooij, die verwijst naar remises tegen Sparta Rotterdam en Fortuna Sittard. “Dat vonden wij al zeer ernstig. De media doen daar dan een sausje overheen. Vandaag was de reactie prima”, aldus de trainer.


Vorig artikelPSV lijkt beslissing te hebben genomen en meldt zich bij Sevilla voor Adnan Januzaj
Volgend artikelVan Nistelrooij zet Feyenoord op de troon als favoriet tegen PSV en voorziet rol voor Fábio Silva in de Kuip

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in