Home Nieuws Van Hanegem gruwelt van Tadic en begrijpt Dumfries

Van Hanegem gruwelt van Tadic en begrijpt Dumfries

4391
0

Willem van Hanegem heeft alle begrip voor de woedende reactie van Denzel Dumfries tegenover de emotionele en geprikkelde Tadic.

De aanvoerder van de Amsterdammers zette zichzelf na zijn benutte strafschop volledig voor schut door zeer emotioneel te reageren richting Dumfries.


Het kon Willem van Hanegem allemaal niet bekoren. De AD columnist sprak zijn afschuw uit over de situatie en haalde uit naar de zichzelf misdragende Tadic, die liet zien de controle over zijn emoties kwijt te geraken.

‘Een puntje tegen PSV, het is bepaald niet het winnen van een EK of WK, toch?’, aldus Van Hanegem, die ook niet begreep dat Tadic naar verluidt iets had gezegd over de moeder van Dumfries. ‘Dat vind ik Ajax-onwaardig en dat meen ik echt. Doe gewoon normaal.’

‘Zou er vandaag iemand bij Ajax zijn die zegt: ophouden nou met die kinderachtige gekkigheid. We zijn geen eersteklasser of een kleuterklas.

De reactie van Dumfries kon Van Hanegem dan weer wel waarderen. ‘Dumfries vertelde na afloop rustig dat de penalty bij de 1-1 terecht was. Maar Tadic moet wel zijn fatsoen bewaren, vond hij. En hij had gelijk.’ Volgens Van Hanegem laat de PSV-back ‘zich niet de kaas van het brood eten’. ‘Dat is duidelijk. Dat bevalt me aan hem. Als Tadic zo’n grote jongen wil zijn, dan heeft hij aan Dumfries dus een verkeerde’, aldus Willem van Hanegem.