Home Nieuws Van Gaal opnieuw kritisch op Cody Gakpo: ‘Onbezonnenheid. Deze blessure was te...

Van Gaal opnieuw kritisch op Cody Gakpo: ‘Onbezonnenheid. Deze blessure was te voorkomen geweest’

15817
0

Hij bedoeld het niet zoals het eruit komt maar hij zegt het wel. Dat is in een notedop hoe Louis van Gaal kan communiceren en tegelijk ook vaak communiceert.

Het heeft er alle schijn van dat men, de voetbalwereld, toch wat meer weet te accepteren van Louis van Gaal. Zijn staat van dienst ligt daar natuurlijk ten grondslag aan. Op de dag dat Cody Gakpo geblesseerd raakt, uit de bondscoach in ieder geval opnieuw wat kritiek aan het adres van de jonge aanvaller. De tegentreffer van de Noren was volgens van Gaal ook al een fout van Gakpo, die onnodig was.


“Dat is wel een streep door de rekening”, bevestigt de bondscoach nadat hij het nieuws over Gakpo hoorde. Gakpo liep in de met 4-0 gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd tegen Montenegro een blessure op. “Ik vind Gakpo een groot talent. Hij scoort makkelijk. Dat heeft hij nu ook in het Nederlands elftal laten zien”, stelt de bondscoach vast.

Jeugdige onbezonnenheid stond volgens Louis van Gaal aan de basis van de blessure van Gakpo. “Het is ook een jonge speler, dus hij moet nog heel veel ervaring opdoen. Bijvoorbeeld bij deze blessure: als hij wat voelt, moet hij dat meteen zeggen. Ik wilde hem een kwartier voor tijd wisselen, hem beschermen omdat ik weet dat we drie wedstrijden spelen en hij een explosieve speler is. Maar dat was vijf minuten te laat.”

In die vijf minuten liep Gakpo zijn kwetsuur op. Die volgens Van Gaal dus te voorkomen was geweest. “Dat is ervaring. En zo zijn er meer ‘ervaringsopdrachten’ in het veld waar hij nog moeite mee heeft”, besloot de bondscoach in gesprek met de NOS.