Home Nieuws Van Bommel en PSV dienen het tij te keren

Van Bommel en PSV dienen het tij te keren

68
0

Mark van Bommel en PSV resten dit weekend niets anders dan een zege in Rotterdam. PSV moet winnen om de kansen op de landstitel hoog te houden.

Tijdens zijn persconferentie blikte de trainer van PSV vooruit. Voor het eerst sinds zijn aantreden hangen er min of meer wat donkere wolken boven het Philips Stadion nu er al een aantal weken op rij niet gewonnen is. Een aantal spelers halen bepaald hun niveau niet. Van Bommel lijkt niet meteen de trainer die snel ingrijpt maar hij kan feitelijk weinig anders momenteel. Het tij moet gekeerd worden. Na de winterstop greep hij in vier eredivisieduels in de rust in met een wissel. Voor de winterstop wisselde hij in slechts drie wedstrijden in of voor de pauze.

De zogenaamde cijfers en statistieken zijn de laatste weken niet best. In elk van de laatste drie wedstrijden loste PSV slechts één schot tussen de palen in de eerste helft en kwam het telkens op een 1-0 achterstand.

“Het team zit niet vast, maar de resultaten zitten wél vast”, zegt van Bommel vrijdagmiddag.

Is het team vermoeid? Ontbreekt de vorm bij bepalende spelers? Prikken tegenstanders te makkelijk door de PSV-tactiek heen? “Vermoeid zijn we niet”, aldus Van Bommel op de persconferentie in aanloop naar het uitduel met Excelsior van zaterdagavond.

“Anders kun je niet drie keer terugkomen van een achterstand. En tegenstanders doen niet veel anders, maar wij moeten er telkens achteraan lopen”, doelt hij op de duels met Feyenoord, Utrecht en Heerenveen, waarin PSV telkens op achterstand kwam. “En het is niet zo dat we overhoop gespeeld worden.”

De vraag is hoe de beginnende trainer nu tegen het middenveld met Pereiro, Hendrix en Rosario aankijkt, terwijl talenten als Gakpo en Ihattaren indruk maken bij hun wisselbeurten. “Ik twijfel altijd over de opstelling”, zegt Van Bommel. “De jonge talenten doen het uitstekend en geven het elftal altijd wat extra’s mee.”

Vorig artikelVan Bommel duidelijk: ‘Drie punten’
Volgend artikelVan Bommel over gedrag langs de lijn: ‘Iedereen kent mij als voetballer’