Home Nieuws Van Basten opteert voor Guus Til als nummer tien voor Oranje in...

Van Basten opteert voor Guus Til als nummer tien voor Oranje in Qatar

496
0

Ziggo analist Marco van Basten ziet veel potentie in Guus Til.

De oud-topspits denkt dat Til tijdens het WK in de basis bij het Nederlands elftal opgesteld moet worden. De voormalig bondscoach denkt dat de aanvallende middenvelder van PSV van waarde kan zijn onder Louis van Gaal.

Het WK nadert en bij Rondo geven de analisten Van Basten, Dick Advocaat, Youri Mulder en Ronald Waterreus hun favoriete Oranje-opstelling voor de openingswedstrijd tegen Senegal. Waar Steven Berghuis bij de andere tafelgasten de voorkeur geniet, kiest de oud-topspits voor Guus Til. “Ik heb Til nog in mijn hoofd als de nummer 10 die aansluit. Ze spelen nu met twee aanvallers en je kunt zo’n derde wel gebruiken, want het zijn ook nog aanvallers die uitwijken”, doelt hij op Steven Bergwijn en Memphis Depay.

Van Basten licht het verder toe. “Je hebt ook mensen voor het doel nodig en hij is wel zo’n speler van wie ik denk, vind en hoop dat hij erbij is”, gaat Van Basten verder. “Klaassen heeft ook lange tijd zo’n functie gehad en ik zie Til als een nieuwe, jongere jongen die het ook kan. Vorig seizoen deed hij dat heel goed bij Feyenoord. Ik hoop dat het hem ook bij PSV lukt. Ik heb wel vertrouwen in hem. Hij is positief, enthousiast en heeft loopvermogen.”

Advocaat ziet het duidelijk anders en zegt het volgende over het plan van Marco van Basten. Ik denk dat Til een probleem wordt, omdat hij zelfs bij PSV geen basisspeler is.” Youri Mulder sluit zich bij die laatste opmerking aan. “Til zit op de bank bij PSV, Gakpo is al maandenlang de allerbeste speler in de Eredivisie. Het is een vreemde keuze.”


Vorig artikelBodรธ/Glimt – PSV | Vertessen weer fit, Van Nistelrooij gelooft in toptalenten van de Blaak, Tielemans, Seelt en Schiks
Volgend artikelGroep Arsenal fans bezoekt wedstijd PSV – NEC en kleden zich allen met de nieuwe PSV uitshirts

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in