Home Nieuws Status ‘vertrekker’ Sangaré: ‘Zijn opvolging wordt een van de eerste klussen voor...

Status ‘vertrekker’ Sangaré: ‘Zijn opvolging wordt een van de eerste klussen voor de nieuwe voetbalbaas van PSV’

16895
0

Met het vertrek van Cody Gakpo naar Liverpool verliest PSV duidelijk één van de sterkhouders maar dat scenario gaat zich over een maand of 6 vermoedelijk weer herhalen.

Helaas werkt het zo in de wereld van het internationale topvoetbal en dus weten clubs als PSV dat goede voorbereidingen treffen en goed scouten de oplossingen kunnen betekenen naar nieuwe sterren op het rood-witte doek. Ibrahim Sangaré is duidelijk een speler voor de internationale top en dus dient er ook voor de krachtige Ivoriaan een vervanger te komen.

Allereerst is er de noodzaak aanvallende versterkingen binnen te halen in de vorm van een speler die toch ergens in de buurt moet gaan komen van de statistieken van Gakpo. Dat lijkt welhaast onmogelijk maar als op de andere flank Noni Madueke de rol van Gakpo nog maar enigszins weet te benaderen én PSV weet een goede vervanger voor Gakpo binnen te halen, zien de komende zes maanden er zeker rooskleurig uit. Dat er versterking in aantocht is lijkt welhaast een zekerheid te zijn.

“Brands bekijkt eerst of en hoe de komende weken het transfergeld van Cody Gakpo wordt geherinvesteerd”, zo schrijft Rik Elfrink in het Eindhovens Dagblad. “PSV heeft voor zijn vertrek tal van spelers bekeken, waaronder de 20-jarige David Fofana van Chelsea, maar houdt de handen in aanloop naar de tweede seizoenshelft nog even vrij.”

Van Nistelrooij gaf eerder al aan op versterkingen te hopen, maar hamerde er vorige week ook op dat PSV niet meer in de winter in de (financiële) situatie moet komen dat een transfer van een sterspeler onvermijdelijk is. “Dat is ook het standpunt van Brands, die volgens interne geluiden enigszins is geschrokken toen hij terugkeerde bij PSV en de boeken compleet inzag.”

Reden van de reactie van Brands zouden de salarissen en afschrijvingen op transfersommen zijn. Hierdoor is PSV afhankelijk geworden van een paar grote uitgaande transfers per jaar. OP dat vlak mag John de Jong in de spiegel kijken. “Juist daarom lijkt het totaal niet logisch dat PSV nu een fors bedrag van het Gakpo-geld gaat uitgeven en de kosten weer de lucht in gaat jagen”, gaat Elfrink verder. “PSV wil liever ook niet dat een huurling met een gigantisch salaris de bestaande salarisverhoudingen verstoort, tenzij dat gezien het curriculum vitae van een nieuwe speler gerechtvaardigd zou zijn.”

De journalist richt de pijlen meteen ook op de nieuwe technisch directeur want er ligt spoedig een dossier genoemd ‘Ibrahim Sangaré’ op tafel. “Met name Sangaré maakte afgelopen week tegen AC Milan een sterke indruk in een oefenwedstrijd. Belangrijk voor PSV is dat de Ivoriaan deze winter aan boord blijft. Komende zomer zal hij in principe vertrekken en zijn opvolging wordt een van de eerste klussen voor de nieuwe voetbalbaas van PSV, die ook kan varen op de expertise van Brands”, aldus Elfrink.

We mogen toch hopen dat PSV ook zonder John de Jong én technisch hoofdverantwoordelijke, al een opvolger voor Ibrahim Sangaré in beeld heeft. Wel of geen technische baas, wel of geen Marcel Brands aan boord, die gesprekken per januari voor de opvolging van John de Jong weet op te starten maar we mogen toch verwachten dat de scouting van de club gewoon op volle toeren weet door te draaien en de opvolger van Sangaré al lang in beeld heeft.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here