Home Nieuws Spaanse media pakken groots uit met nieuws over transfer Luuk de Jong...

Spaanse media pakken groots uit met nieuws over transfer Luuk de Jong naar FC Barcelona

951
0

Een lange nacht wachten voor de familie de Jong. Tot diep in de nacht moest Luuk de Jong van dinsdag op woensdag namelijk wachten op het verlossende bericht.

Het duurde tot ongeveer half vier vannacht voordat zijn nieuwe club het nieuws wereldkundig kon maken, maar toen stond het er toch echt: Luuk de Jong speelt de rest van het seizoen voor FC Barcelona.


Spaanse media pakken woensdagmorgen groots uit met de driekhoeks-transfer, die bestaat uit drie huurdeals. Want de transfer van Luuk de Jong naar Barcelona was afhankelijk van de transfer van Griezmann naar Atletico Madrid, die op haar beurt weer met Chelsea tot overeenstemming diende te komen over de transfer van Saúl Níguez.

Spaanse media als Sport, AS en Marca nemen de overgang van Luuk de Jong onder de loep. De Spaande kranten analyseren de carrière van de Jong.

‘Barcelona is na Sevilla, Borussia Mönchengladbach en Newcastle United de vierde buitenlandse club voor De Jong, die in Nederland speelde voor De Graafschap, FC Twente en PSV. In dienst van het Nederlands elftal kwam De Jong tot acht goals in 38 interlands’, aldus de Spaanse kranten.