Home Nieuws Spaanse media boos na remise en wijzen naar één schuldige: ‘Alles voor...

Spaanse media boos na remise en wijzen naar één schuldige: ‘Alles voor PSV’

1459
0

De late gelijkmaker van Jordan Teze is slecht gevallen in Spanje. De Spaanse kranten wijzen daarbij naar de schuldige van het geheel.

Het late gelijkspel tussen PSV en Sevilla is volgens de Spaanse media de schuld van de Italiaanse arbitrage. Volgens de media maakte Daniele Orsato een aantal bijzondere beslissingen. Daartoe behoorde ook de penalty van Luuk de Jong.

Het landelijke medium Mundo Deportivo is erg kritisch op de arbiter en zag dat er nog veel meer fout ging. Mundo Deportivo wijst ook naar de goal van Adría Pedrosa, die afgekeurd werd maar volgens Mundo Deportivo goedgekeurd had moeten worden. De linksback van Sevilla ging goed door scoorde na een fout van André Ramalho. ‘Sevilla is twee punten ontnomen in Eindhoven. Orsato gaf een discutabele penalty aan PSV en keurde een glaszuivere goal van Pedrosa af. Sevilla werd slachtoffer van een scheidsrechter die alleen maar aan de thuisploeg kon denken’, wijst men naar het moment van de handsbal en de inderdaad makkelijk gegeven strafschop.

Ook MARCA is het niet eens met de gang van zaken in Eindhoven. ‘Een heel erg mager punt’, schrijft MARCA over de tweede Champions League-wedstrijd van Sevilla. ‘Scheidsrechter Orsato gaf letterlijk alle belangrijke beslissingen voor PSV. Echt allemaal. Het was uiteindelijk ook gewoon pech dat Sevilla had op een knotsgekke avond’, stelt MARCA vast.

De Madrileense sportkrant AS wijst ook al naar de scheidsrechter van dienst. ‘Sevilla sloeg erg sterk een goede fase van PSV af, maar uiteindelijk gingen ze toch ten onder aan de op PSV gerichte arbitrage. De UEFA laat dit soort scheidsrechters de laatste maanden op veel Europese velden fluiten en Orsato is het perfecte voorbeeld in die generatie’, is AS meedogenloos voor Orsato en de UEFA.

Er is in Spanje uiteindelijk ook nog ruimte voor zelfreflectie blijkt uit het commentaar van SPORT. Alleen SPORT is in Spanje een stuk milder en realistischer tegenover leidsman Orsato en legt de schuld bij Sevilla zelf. ‘Sevilla heeft aan een beloning mogen ruiken die de ploeg eigenlijk niet had verdiend. Door twee fouten van Ramos en goede goals van Youssef En-Nesyri en Nemaja Gudelj, verdiende Sevilla niet anders dan een punt in Eindhoven’, aldus SPORT.


Vorig artikel‘Onbetrouwbare’ André Ramalho lijkt kruit nu wel verschoten te hebben
Volgend artikelSubliem spelende Olivier Boscagli juist niet onder de indruk van Noa Lang

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in