Home Nieuws Schmidt wijst opnieuw naar ‘heel goed’ Go Ahead Eagles maar baalt van...

Schmidt wijst opnieuw naar ‘heel goed’ Go Ahead Eagles maar baalt van tegentreffer in Sittard

2637
0

PSV kreeg zondagavond uit onverwachte hoek een steuntje in de rug. Het elftal van Roger Schmidt is plots medekoploper door de remise van Ajax tegen Go Ahaed Eagles.

Schmidt zei zondagmiddag na de winst in Sittard nog maar een keer dat Go Ahead Eagles misschien wel kan verrassen in Amsterdam nadat Schmidt eerder al zei dat de Deventer club een heel goed elftal is. In het interview met ESPN na Fortuna-uit werd gerefereerd aan die woorden.

‘Misschien zijn we wel twee weken koploper’, zei Schmidt na afloop van Fortuna – PSV. ‘Ja, Go Ahead is erg goed, zeker in eigen huis. Ajax zal zijn best moeten doen, maar met hun kwaliteiten is de kans wel erg groot dat ze winnen’, zei Schmidt lachend.

Over het spel van Eagles was Schmidt tevreden. ‘Dit soort wedstrijden zijn niet makkelijk. We speelden goed voetbal en creëerden veel kansen. Alleen stoor ik me een beetje aan de tegengoal’, aldus Schmidt, die vervolgens te horen kreeg dat André Ramalho en Marco van Ginkel ook al over het tegendoelpunt waren begonnen. ‘Het is heel goed dat die jongens ook geïrriteerd zijn. We speelden vandaag dusdanig goed dat we eigenlijk ook gewoon de nul hadden moeten houden.’

Schmidt wisselde zondag opnieuw dusdanig goed dat de wissels meteen voor direct resultaat wisten te zorgen. Invaller Ritsu Doan opende de score tegen Fortuna en Bruma, die ook inviel, breidde de voorsprong later uit met twee goals. Sinds de komst van Schmidt naar PSV in de zomer van vorig jaar heeft PSV in de Eredivisie al 25 keer gescoord via een invaller. Dat is minstens drie keer vaker dan alle andere Eredivisie-ploegen.

Schmidt over de wissels: ‘Ik zei vandaag voor de wedstrijd al dat we goede invallers nodig zouden hebben en dat hadden we vandaag. Bruma had zelfs nog meer goede kansen kunnen creëren’, aldus een tevreden Roger Schmidt.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here