Home Nieuws Schmidt erg teleurgesteld: ‘De spelers hebben alles gedaan wat mogelijk was’

Schmidt erg teleurgesteld: ‘De spelers hebben alles gedaan wat mogelijk was’

173
0

De ontgoocheling na afloop was groot. Zowel bij de spelers als bij de staf.

De late treffer van de verder matige Griekse opponent viel uit het niets en was te voorkomen geweest. Inefficiënt verdedigen en slap ingrijpen deed de rest. De pijlen mogen best gericht worden op keeper Mvogo want de 2-1 is gewoon zak verwerkt.


In gesprek met ESPN vond Roger Schmidt dat zijn ploeg niets te verwijten viel. “Ze hebben alles gedaan wat mogelijk was. Voetballend was het een goede wedstrijd en ook tactisch verliep het goed”, aldus Schmidt. “Het is ongelukkig dat zij in de laatste minuut scoren. Ik kan mijn spelers helemaal niets verwijten.”

Over de tweede helft en de voorsprong van 2-0 zei Schmidt: “Ook toen hebben we het gewoon goed gedaan. Aanvallend hebben we onze mogelijkheden gehad en in fases hadden we ook het balbezit”, zo gaf de trainer aan. “In de counter waren we ook gevaarlijk. We hebben onze kansen gehad op een derde goal en dat was ons plan halverwege. Natuurlijk ook om als ploeg verdedigend goed te staan, maar zelf ook die momenten te creëren. We hadden alleen een van die momenten moeten benutten, dan was het beslist geweest”, aldus Roger Schmidt.