Home Nieuws Ruud van Nistelrooij heeft alle geloof in de landstitel: ‘Niveau en commitment...

Ruud van Nistelrooij heeft alle geloof in de landstitel: ‘Niveau en commitment op de trainingen hoog’

1416
0

PSV wist zondagmiddag eenvoudig FC Twente te verslaan en blijft dus in het spoor van de nummers één en twee.

Waar PSV op dit moment staat is lastig in te schatten. De ploeg van Ruud van Nistelrooij wisselt beste momenten af met hopeloos voetbal zonder de intentie om een wedstrijd naar de hand te zetten. Kwaliteit is er zeker maar constant presteren lijkt er dit seizoen niet in te zitten voor het PSV onder Ruud van Nistelrooij. Vanaf 31 augustus is er immers geen serie van meer dan twee competitiewedstrijden op rij gewonnen. Het is een desastreuze constatering en een even zo desastreus feit te noemen.

Ruud van Nistelrooij gelooft in ieder geval nog altijd in de titelkansen van PSV. Wel moet zijn ploeg daarvoor alles blijven winnen, zei de winnende coach na de 3-1 zege op FC Twente bij ESPN.

Van Nistelrooij zag zondag de vastberadenheid die hij graag wil zien bij zijn ploeg. “Wij hebben ook tegen elkaar gezegd: het is niet jagen, het is gewoon je eigen wedstrijden winnen. Zorgen dat je optimaal presteert. Wij moeten vooral ons niveau halen en dan weten we ook dat we nog veel punten kunnen halen.”

Gevraagd werd wat de overwinning zegt voor de kampioenskansen. “We blijven dichtbij staan”, zei hij daarover. “Dat was vandaag de wedstrijd. De drie teams boven ons hadden hun wedstrijd gewonnen, dus daarom stond er wat meer druk op de wedstrijd. De spelers waren vastberaden om te laten zien dat wij daarboven ook bij horen te staan. Dat is gelukt.” Over de wedstrijd van zondagmiddag was de coach positief. “Ik vond dat wij er goed opstonden in aanloop naar deze wedstrijd. Ook de wedstrijd tegen Sevilla hebben we meegenomen. Ik vond het niveau en commitment op de trainingen hoog, dus ik ben blij dat dit er uitkwam in de wedstrijd.”

“Na rust heb je de grote kans met Fabio Silva en Xavi Simons die hem teruglegt. Dan kun jij de 2-0 maken, maar maken zij daarentegen de 1-1 uit een voorzet die erin gaat. Dan heb je ook nog het schot van Cerny in de rebound. Dat was wel de meest penibele periode. Daarna vond ik dat wij verdiend wonnen.”


Vorig artikelHandelingssnelheid, intensiteit en balbehandeling Xavi Simons is van Europees topniveau
Volgend artikelJoshua Brenet keek al weken uit naar het Philips Stadion maar boze Jans overweegt in te grijpen richting Brenet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in