Home Nieuws Prachtige woorden Schmidt voor Eagles, die tegelijk de PSV fans gerust stelt

Prachtige woorden Schmidt voor Eagles, die tegelijk de PSV fans gerust stelt

2731
0

Roger Schmidt was na afloop van Go Ahead Eagles erg complimenteus voor de thuisploeg.

Een opgeluchte Schmidt was niet geïrriteerd door vragen van de aanwezige pers en beantwoordde alle vragen in een goed humeur. Natuurlijk, Schmidt en PSV hebben gewonnen maar daar is dan ook wel alles mee gezegd.
De Duitse trainer nam uitgebreid de tijd om Kees van Wonderen te complimenteren met het goede spel van zijn ploeg. ‘Go Ahead Eagles is de beste ploeg die we tot nog toe in de Eredivisie zijn tegengekomen’, zei Schmidt, die ook meermaals herhaalde dat de Eagles meer verdienden dan wat er uiteindelijk op de borden stond.

Toch wilde Schmidt ook de PSV fans gerust stellen en ergens heeft de Duitse trainer natuurlijk ook wel een punt. PSV oogt nu eenmaal erg vermoeid momenteel en dat heeft natuurlijk van doen met de lange voorbereiding richting de voorronde wedstrijden voor de Champions League. Schmidt omschrijft de fysieke toestand van zijn selectie als vermoeid door de vele wedstrijden en strakke schema. Toch komen de krachten weer terug bij PSV, verzekerde Schmidt na afloop van de winstpartij in Deventer.

‘De spelers hebben eerder dit seizoen als team en individueel een topniveau bereikt, maar je ziet de jongens nu worstelen en minder goed in de discipline spelen. Dan kom je tegen een fysiek sterke tegenstander in de problemen.’

‘Tijdens een seizoen heb je met ups en downs te maken. Wij hebben ook geen normale voorbereiding gehad. Al vroeg in het seizoen moesten wij belangrijke Europese wedstrijden spelen. Normaal gesproken heb je een voorbereiding van zes weken. Mijn spelers zijn het niet gewend om wekelijks om de drie dagen te spelen. Daarom is deze periode een grote uitdaging voor ons. We zijn niet meer zo fris als in aanloop naar de wedstrijden tegen Ajax, Galatasaray en FC Midtjylland. Die frisheid komt wel weer terug’, aldus Schmidt.

De Duitser zag Noni Madueke twintig minuten voor tijd geblesseerd naar de kant gaan. ‘We moeten nog afwachten wat er aan de hand is met Noni. Het voelde niet aan als kramp, zei hij’, vertelde Schmidt, die ook nog even inging op de wissel van Zahavi. ‘Ook voor een ervaren speler als hij is dit speelschema een grote uitdaging. Eran speelde in de afgelopen interlandperiode drie wedstrijden binnen een week. Ik kan me voorstellen dat hij teleurgesteld is als hij wordt gewisseld, dat is iedereen. Maar ik kijk naar het grotere plaatje en het team staat altijd voorop. Ik moet als coach beslissingen nemen om wedstrijden te winnen.’


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here