Home Nieuws Politie en brandweer ingezet bij ongeregeldheden tussen PSV en Graz fans, agenten...

Politie en brandweer ingezet bij ongeregeldheden tussen PSV en Graz fans, agenten gewond

1462
0

Woensdagavond hebben zich ongeregeldheden voorgedaan tussen aanhangers van PSV en Sturm Graz.

De politie van de Oostenrijkse stad moest met flink materieel uitrukken om de orde te handhaven. Een Ierse pub op de Färberplatz in Graz werd zwaar beschadigd door de rellen en werd door brandweer dicht getimmerd. Vier mannen zijn volgens de krant opgepakt bij een ‘grootscheepse politieactie’, zoals het plaatselijke medium Kleine Zeiting bericht. Het gaat volgens de krant om drie Nederlanders en een man uit de Oostenrijkse deelstaat Stiermarken.

“Er waren vijftig Nederlanders en vijftig Oostenrijkers in de pub”, vertelde politiewoordvoerder Fritz Grundnig donderdag tegen de Kleine Zeitung. De gearresteerden worden beschuldigd van ‘verzet tegen het staatsgezag en van het schenden van fatsoen’, aldus de plaatselijke krant. Er zijn enkele gewonden gevallen, onder wie twee agenten.

Het Eindhovens Dagblad meldt dat een groep van 50 PSV fans onverwacht werd aangevallen door 50 Sturm Graz fans, die vervolgens snel hun heil snel ergens anders zochten en uit de omgeving van de PSV fans verdwenen.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here