Home Nieuws Over de bestuurlijke crisis die eigenlijk geen crisis is: ‘Voldoende bronnen gesproken’

Over de bestuurlijke crisis die eigenlijk geen crisis is: ‘Voldoende bronnen gesproken’

1213
0

Er heet een bestuurlijke crisis te zijn bij PSV maar is dat wel zo? Een RvC zegt het vertrouwen in een direct lid op. Punt.

Meer dan dat speelt er niet. De RvC heeft niemand ontslagen en kan buiten de algemeen directeur ook niemand ontslaan. Ook heeft Marcel Brands niet de opdracht gekregen om iemand te ontslaan. Zoals het in een professionele organisatie met een Raad van Commissarissen normaal gesproken gaat, is ook de situatie bij PSV precies zo verlopen. De Raad van Commissarissen sprak haar wantrouwen uit richting een directielid en het betreffende directielid wilde niet meer verder omdat er iets bij hem knapte. Dat laatste is weer een gevolg van het wantrouwen wat werd uitgesproken.

Verder lijkt iedereen over elkaar heen te vallen maar feitelijk is er weinig spannends aan de hand. Van een crisis is feitelijk geen sprake. Dat er veel rumoer is, valt te begrijpen want we bevinden ons midden in het seizoen. Enkele maanden wachten was wellicht een betere optie geweest maar in deze situatie kan de huidige directie in ieder geval in alle rust op zoek naar een nieuwe technisch directeur.

PSV-watcher Rik Elfrink spreekt desalniettemin van ‘een vrij wonderbaarlijke situatie’ op bestuurlijk niveau bij PSV. Elfrink zegt voldoende bronnen te hebben gesproken om te weten dat de laatste dagen van het afgelopen transferwindow wel degelijk een rol hebben gespeeld voor de inmiddels veel besproken Raad van Commissarissen bij de club. Elfrink laat wel doorschemeren het niet heel gek te vinden dat sommige RvC leden dan wel bestuurders twijfelden aan John de Jong.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here