Home Nieuws Ondanks rode cijfers heeft PSV kapitaal voorhanden om schuld bij gemeente versneld...

Ondanks rode cijfers heeft PSV kapitaal voorhanden om schuld bij gemeente versneld af te lossen

791
0

PSV kende een zeer lucratieve transferzomer afgelopen transferwindow en dus vloeiden er voldoende middelen de clubkas in.

Wel werden de lucratieve zomertransfers pas na de boekdatum van 1 juni afgewikkeld waardoor PSV de resultaten pas volgend seizoen zal terugzien in de jaarcijfers. Het noopt de club in ieder geval tot het vervroegd kunnen aflossen van externe schulden. De gemeente Eindhoven is een schuldeiser van de club sinds de zogenaamde gronddeal tot stand is gekomen in het kalanderjaar 2011.

PSV kreeg eerder dit jaar nog uitstel van de gemeente Eindhoven vanwege de coronapandemie en de daardoor lagere inkomstenstroom. PSV mocht van de gemeente een bedrag van 2,5 miljoen over meerdere jaren uitsmeren. Die som moet PSV sinds 2011 elk jaar aan de gemeente Eindhoven betalen, omdat de club de grond onder het Philips Stadion in erfpacht heeft. Het Eindhovens Dagblad weet wel te melden dat PSV van die erfpacht-constructie af willen, maar dat zou tot het jaar 2031 vrijwel onmogelijk worden geacht.

PSV verkocht destijds in 2011 de grond onder het stadion en trainingscomplex De Herdgang voor 48,4 miljoen. Destijds had de club te kampen met grote liquiditeitsproblemen en stond zelfs het betalen van de salarissen onder druk. Een grote reddingsoperatie volgde. Toch zijn er betere constructies denkbaar omdat de huidige marktrente stukken goedkoper is dan de rente 10 jaar geleden was. PSV zou dus enorme besparingen kunnen realiseren als de rente lager uit zou vallen dan de gehanteerde rente in de constructie met de gemeente. Volgens het Eindhovens Dagblad zou PSV met de huidige marktrente minstens een miljoen euro per kalenderjaar kunnen besparen en daarom wel van de constructie af willen.

Dat lijkt echter momenteel niet mogelijk omdat de gemeente geld leende om de koop mogelijk te maken en er een forse boeterente in rekening kan worden gebracht, weet het Eindhovens Dagblad te melden over de destijds zeer noodzakelijke constructie omtrent de gronddeal.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here