Home Nieuws Olivier Boscagli: ‘Als ik met hem speel, heb ik meer vertrouwen’

Olivier Boscagli: ‘Als ik met hem speel, heb ik meer vertrouwen’

7154
0

Voor Olivier Boscagli komt de sterke seizoenstart van PSV niet als een verrassing.

Onder trainer Peter Bosz werden de eerste tien Eredivisie-duels allemaal in winst omgezet. Bovendien is het doelsaldo indrukwekkend te noemen. Het net werd al 35 keer gevonden, terwijl er slechts 5 tegentreffers werden geïncasseerd.

“Het heeft te maken met een andere stijl van spelen en met nieuwe spelers in het team’, zegt Boscagli tegenover Voetbal International. “Verdedigen doen we als team, niet met vier verdedigers en in ons elftal zijn veel nieuwe spelers. Het is daarom moeilijk te vergelijken met andere seizoenen.”

“We verdedigen dit seizoen met elf spelers en dat is heel anders. Bovendien hebben we meestal de bal, op die manier kunnen we kansen van de tegenstander voorkomen.”

Mocht een tegenstander toch veel mogelijkheden kregen, dan heeft PSV altijd doelman Walter Benítez nog, vertelt Boscagli lachend. “Ik ken hem natuurlijk van Nice en het is fijn om nu weer met hem te spelen achter me.”

De verdediger erkent dat er door de ijzersterke seizoenstart van PSV wedstrijden zijn waarin Benítez nauwelijks handelend hoeft op te treden. “Maar het is zijn taak om negentig minuten gefocust te blijven en ons van achteruit te coachen. Dat doet hij goed. Als ik met hem in mijn rug speel, dan heb ik meer vertrouwen. Ik weet dat hij klaarstaat om ons te helpen.”

Boscagli geeft aan dat Benítez PSV ook voetballend meer mogelijkheden geeft door soms als extra veldspeler te fungeren. “Soms is het zo dat als een ploeg de bal heeft dat een doelman dan voetballend niet nodig is. Maar in onze speelwijze is Walter dat zeker wel. Bij hem weet ik waar de bal heen gaat en dat hij de juiste beslissingen neemt.”


Vorig artikelJetro Willems speelt zaterdag voor het eerst tegen PSV | Hoe verliep zijn carrière?
Volgend artikelHans van Breukelen somt kwaliteiten én verbeterpuntje van imponerende Benítez op

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in