Home Nieuws Nog niet fitte Baumgartl wijst naar Stevens: ‘Ik ben hem dankbaar dat...

Nog niet fitte Baumgartl wijst naar Stevens: ‘Ik ben hem dankbaar dat hij mij liet debuteren’

32
0

Timo Baumgartl is vrijdagmiddag officieel door PSV voorgesteld aan de pers en de Duitser is ontzettend blij met de transfer naar PSV. 

Hij benadrukt vrijdagmiddag nog maar eens welke grote rol Huub Stevens in zijn carriere heeft gespeeld. “Ik ben hem dankbaar dat hij mij liet debuteren en de kans gaf onder niet altijd makkelijke omstandigheden. Op dat moment was ik jong, maar hij geloofde in mij. Hij is in Duitsland nooit met een team gedegradeerd en is iemand die je ongelooflijk kan motiveren.”

Baumgartl is de opvolger van Daniel Schwaab en krijgt het nummer vijf. “Ik heb daar altijd mee gespeeld en bij toeval was het cijfer nu vrij”, gaf hij aan. PSV volgde hem al langer en tijdens het EK onder 21 werd de belangstelling voor hem concreter. “Vanaf dat moment is er een aantal keren gesproken en toen heb ik me onder meer tot Daniel Schwaab gewend en hem om informatie gevraagd. Mede door hem raakte ik enthousiast en heb ik besloten om een bezoek aan PSV te brengen”, zegt hij tegen het AD en ED.

In de Duitse pers wordt Baumgartl nog altijd als een grootse voetballer gezien maar de media zijn vaderland snappen zijn keuze voor de top in Nederland. Hoewel de centrale verdediger nog niet fit is kijkt hij reikhalzend uit naar zijn debuut voor PSV.

“Na acht jaar was het voor mij goed om een nieuwe omgeving aan te doen en de volgende stap te zetten. Ik ben hier heel goed ontvangen en heb me goed verdiept in de speelstijl van de club. Het zal nog even duren voordat ik inzetbaar ben, omdat ik net terug ben van vakantie na het EK voor beloften. Tegen FC Basel ben ik sowieso nog niet inzetbaar, omdat dat vanwege UEFA-regels niet mag. Daarna hoop ik snel in te stromen. Duitsers zijn altijd snel fit, daar staan ze toch om bekend?”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here