Home Nieuws Nederlaag Cambuur dreunt na: ‘Ik had het gevoel dat wij met elf...

Nederlaag Cambuur dreunt na: ‘Ik had het gevoel dat wij met elf man speelden en PSV met tien’

456
0

PSV begon zaterdagavond bijzonder zwak aan het lastige uitduel met Cambuur Leeuwarden. Schmidt besloot Sangeré en Gakpo rust te gunnen en dat was merkbaar.

De ploeg uit Leeuwarden begon heldhaftig aan het duel tegen PSV en dat resulteerde al snel in de openingstreffer. Cambuur bleef ijverig maar liet in die ijverigheid ook Ritsu Doan struikelen na een ongelukkige overtreding. De heren analisten van Studio Voetbal bleken de tweede gele kaart voor de ploeg uit Leeuwaren veel te zwaar bestraft te vinden maar Cambuur moest nu eenmaal wel verder met 10 man.

PSV scoorde al snel de 1-2 en het verzet leek gebroken. Na afloop bleek Sekou Sylla de schlemiel te zijn bij SC Cambuur. De Leeuwarders verloren immers na zijn tweede gele kaart de grip op PSV. De nederlaag kwam hard aan in Leeuwarden, waar veel strijd te bespeuren viel. “Het is een zeer pijnlijk moment voor mij. Het is heel zuur. Ik kan begrijpen dat de scheidsrechter de tweede gele kaart geeft, maar het was totaal niet mijn intentie om die overtreding te maken”, trekt Sylla het boetekleed aan bij ESPN. “Het is een leermomentje.”

De vervanger van Alex Bangura speelde in de eerste helft al gewaagd met zijn overtredingen en harde spel. Steeds was Doan slachtoffer. “In de rust had iedereen dat nog tegen mij gezegd. Ik was bij die eerste gele kaart iets te gretig. Ik wilde hem daarna gewoon lekker kort voor mij houden. En dan gebeurt toch het onwerkelijke, waar ik eerlijk gezegd niets aan kon doen.”

Ook Erik Schouten baalt van de nederlaag. “We kregen net voor rust een klotegoal tegen. Na zestig, zeventig minuten een rode kaart, dan wordt het helemaal lastig. Maar daarna had ik het gevoel dat wij met elf man speelden en zij met tien”, stelt de Cambuur-verdediger, die Sylla niet wil afvallen. “Achteraf is het makkelijk praten. We zeiden in de rust nog: denk erom. Bij PSV trek je geen gele kaarten met één-tweetjes, en nu wel. Dat vind ik erg makkelijk, maar ik moet het nog terugkijken.”


Facebook Comments Box